Lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB duyurdu: 1 Mart sonrasında...

Milli Eğitim Bakanlığı, lise 9,10,11. sınıfları yakından ilgilendiren yüz yüze eğitimle ilgili kritik bir karar aldı. MEB daha önce yaptığı açıklamada sınav senesi olan 12. sınıfların Mart ayında yüz yüze eğitime başlayacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamasında lise kademelerinin okula başlaması kararı alındığı açıklandı. Peki liseler ne zaman açılacak? İşte MEB’den yapılan yüz yüze eğitim açıklaması!

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2021 15:09 GÜNCELLEME 22.02.2021 17:02 EĞİTİM
Lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB duyurdu: 1 Mart sonrasında...
Lise 9,10,11. sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB duyurdu: 1 Mart sonrasında...

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencileriyle ilgili kritik bir adım attı. 15 Şubat’ta ikinci dönemin başlamasının ardından gözler 9,10 ve 11. sınıflar için alınacak karara çevrilmişti. Aileler ve öğrenciler okulların açılma tarihini merak ederken beklenen konuyla ilgili açıklama geldi. Köy okulları, ilkokullar ve sınav senesi olan ortaokul 8. sınıflar ile lise 12. sınıfların ardından lise kademelerinin açılmasına karar verildi. Mesleki teknik anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar, liseleri ve spor liseleri ile normal liselerde eğitim gören öğrenciler kendileri için okullarda ne zaman ders zili çalacağını merak ediyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB Bakanlığı tarafından açıklanan lise kararı!

Ortaokul 5,6,7. sınıflar ne zaman okula başlayacak? MEB eğitim takvimi! Liselerin ardından…

LİSE 9,10,11. SINIFLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre 1 Mart tarihinden itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlaması kararı alındı. Yukarıda belirtilen liselerde eğitim alan lise öğrencileri 1 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitime başlayacak. Lise öğrencilerinin haftada kaç gün ve nasıl eğitim alacağı ilerleyen günlerde Bakanlık tarafından yapılacak açıklamayla belli olacak.

ZİYA SELÇUK İMZASIYLA YAZI GÖNDERİLDİ!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazıya göre 1 Mart'tan itibaren de Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri'nde yüz yüze eğitimlere tüm sınıf seviyelerinde başlanacak. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri alan/dal derslerinde, "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanan '2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı' kullanılacak. Uygulamalı dersler yüz yüze, teorik dersler ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak şekilde Zümre Öğretmenler Kurulu'nca planlama yapılacak. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liseleri'nin 12'nci sınıflarında yapılacak yüz yüze eğitim, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklentileri de dikkate alınarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek şekilde planlanarak yapılacak. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla verilecek dersler ve saatleri ise "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VELİ ONAYINA BIRAKILACAK!

Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olup, devam zorunluluğu aranmayacağı belirtildi. Eğitim kurumunun öğrencilerin okula devamını takip edebilmesi ve bu kapsamda gerekli önlem ve tedbirleri alabilmesi amacıyla yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için velileri tarafından Covid-19 salgını kapsamında herhangi bir nedenle öğrencisini yüz yüze eğitim için eğitim kurumuna göndermek istemediğine ilişkin talebini bir dilekçe ile eğitim kurumu müdürlüğüne iletmesi gerekecek.

Mesleki eğitim merkezlerinde okulda yapılan alan/dal derslerinin öğretimine ise uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

LİSE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı ilk dönem yarım kalan lise sınavlarıyla ilgili kararını açıkladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde yapılamayan lise sınavları okullarda yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıflarında (9,10,11 ve 12.) sınıflarında birinci döneme ilişkin yarım kalmış sınavlar 1 Mart 2021 tarihinde iki hafta süreyi geçmeyecek şekilde yapılacak. 9 Mart Cuma gününe kadar yapılarak e-Okul sistemine işlenecek. Her bir sınav, atölyelerdeki uygulama sınavları gibi zorunlu haller dışında, bir ders saati (40 dakika) süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları, bu süreye uygun olarak hazırlanacak. Yaşanacak öğrenci hareketliliğini asgari düzeyde tutmak amacıyla bir günde her bir öğrenci 2 dersten, zorunlu hallerde en fazla 3 dersten sınav yapılabilecek. Birinci dönem yapılan lise sınavları geçerli olacak.

YORUMLAR 184 TÜMÜ
  • Aybüke Ayberk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün sınıfların liselilerin de açılmasını istiyorum
    Cevapla
  • Büşra 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır açılm1sın bence
    Cevapla
  • Aybüke Ayberk 2 yıl önce Şikayet Et
    Beni annem babam pandemi nedeniyle okula yollanıyor o zaman liselilerde açılsın ben Afyonkarahisar dan yazıyorum
    Cevapla
  • gülbahar 2 yıl önce Şikayet Et
    durumlar vahim
    Cevapla
  • Ahbuben 3 yıl önce Şikayet Et
    Biktimm artikkk
    Cevapla
  • kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu iş oyuncak oldu okulları aç kapa bide çocuklar bişey öğrenmemiş oyundan başka sınav yapsalar hepsi kalır yüz yüze eğitim olmazsa sonuç bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR