AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB takvimi açıkladı! Açık Lise online sınav tarihleri!

AÖL 2. dönem sınav tarihleri, lise eğitimlerini açıktan devam ettiren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı pandemi nedeniyle ikinci dönem Açık Öğretim Lisesi sınavlarının online olarak yapılacağını duyurdu. Ders seçme işlemini dün itibariyle tamamlayan öğrenciler AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? sorusunun yanıtını araştırıyor…

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2021 09:03 GÜNCELLEME 22.03.2021 09:03 EĞİTİM
AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB takvimi açıkladı! Açık Lise online sınav tarihleri!
AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB takvimi açıkladı! Açık Lise online sınav tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri sebebiyle Açık Lise 1 ve 2. dönem sınavlarının çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi kararını aldı. MEB Bakanı Ziya Selçuk açıkladığı bilgi  sonrası AÖL sınav tarihleri gündemin en çok araştırılan konularından birisi oldu. Öğrencilik durumu “inceleniyor” durumda bulunan öğrenciler hariç 2021/2 dönem kayıtları otomatik olarak yenilendi. 21 Mart itibariyle ders seçim işlemleri sona erdi. Sorumlu oldukları dersleri seçen öğrenciler ikinci kez çevrimiçi düzenlenecek sınavlara hazırlık yapıyor. Online sınavlara Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılacak. Öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken, değerlendirme işlemi 100 puan üzerinden yapılacak. Peki AÖL 2. dönem sınavları hangi tarihte? İşte MEB tarafından yayınlanan sınav tarihleri!

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları 25 Mart tarihinde çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek.

Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden yapılacak sınavlara T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle giriş yapılacak.

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2021/2 sınavlarında öğrencilere çoktan seçmeli 4 seçenekli sorular yöneltilecek. Sınav ekranında öğrencilerin soruları cevaplaması için 25 dakika süre verilecek. Öğrenciler işaretledikleri sorulara geri dönüş yapamazken, sınav penceresi haricinde başka bir sekme kullanılmayacak. Sınavları başlatan ancak soruları cevaplamayan öğrenciler sınava katılmış sayılacak. 20 soru yöneltilecek sınavda öğrencilerin dersi başarıyla geçebilmeleri için en az 9 soruya (45 puan) doğru yanıt vermeleri gerekmektedir.

MEB’DEN ÖĞRENCİLERE DERS SEÇİMİ İÇİN EK SÜRE!

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemlerinin otomatik olarak yapılacağını açıklamıştı.

Bu dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler sistem üzerinden 19 Mart tarihine kadar ders seçimi gerçekleştirecekti.

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son açıklamada ders seçme işlemlerinin tekrar açıldığını ve ders seçme işlemi yapmayan öğrencilere derslerin otomatik atandığını duyurdu.

Daha önce derslerini seçen veya ders ataması otomatik olarak yapılan öğrenciler 21 Mart 2021 saat 23:59'a kadar ders değişikliği yapabilir.

SINAVLARDA SORUMLU OLUNAN KİTAPLAR AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı duyuruda seçmeli derslerden sınava girecek öğrencilerin sorumlu olduğu kitapları yayınladı. İşte o kitaplar;