Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okullar için son dakika açıklaması...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yaptırılan "EBA İzleme Değerlendirme Araştırması"nda, veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) "yeterli", yüzde 28,5'inin ise "çok yeterli" bulduğu belirlendi. Bakan Ziya Selçuk, okullardaki uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim süreçleriyle ilgili de merakları giderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2021 17:24 GÜNCELLEME 22.03.2021 17:25 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okullar için son dakika açıklaması...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okullar için son dakika açıklaması...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin en büyük destekçisi olan EBA ile ilgili vatandaşlarla gerçekleştirilen anket sonuçlarını paylaştı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Bakanlık tarafından bağımsız araştırma kuruluşu aracılığıyla TRT EBA, EBA platformu, canlı dersler ve dijital eğitim ile yüz yüze eğitime geçişe yönelik ülke genelinde 12 ildeki lise öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri ile öğrenci velilerinin aralarında yer aldığı 1400 katılımcıya anket uygulandı.

Lise ikinci dönem sınavları iptal mi olacak? MEB’den sınavlar için flaş tarih açıklaması!

Uzaktan eğitime geçişin yapıldığı geçen yılla bu yılın verilerinin de karşılaştırıldığı araştırmada, veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun EBA'yı "yeterli" ve yüzde 28,5'inin "çok yeterli" bulduğu, yüzde 18,6'sının ise "yeterli görmediği" tespit edildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN RİSK HARİTASI ÖNEMLİ

Son dakika: MEB Ziya Selçuk, Geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada “Yerinde Karar” vurgusu üzerinde durmuştu.

Vaka sayılarının düştüğü illerde okulların açılması söz konusuyken arttığı illerde İl Hıfzıssıhha Kurulu okulları açmak ve kapatmak ile ilgili olarak karar verebilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan risk haritası ise okulların açılmasında belirleyici olacak.

OKULLAR YENİDEN KAPANABİLİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada il hıfzıssıhha kurulu ve valilerin gözetiminde illere göre özel karar verebileceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yani diyelim ki yüksek riskli illerimiz var. Biliyorsunuz yerinde karar diye bir şeyden söz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılan toplantıda yerinde karar konusunda tüm bakanlıklara verilen görevler var. Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzısıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir. Yani 'Burada çok yüksek risk var, biz bu hafta sınav yapmayalım, bu hafta okulu açmayalım, açalım' diyebilir" ifadelerini kullandı.

Okulların tam kapasiteyle kapanmasına dair şuan resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okulların kapanması hepimiz için daha güvenilir olur korona bitsin diye kapanmalı okula binlerce öğrenci gidiyo illahim vardır bazılarında ve o kişiler şimdi herkese bulaştırır yine mahv oluruz bu pis korona yüzünden
    Cevapla
  • @Gülbeyaz46 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların kapatılmasını istemiyoruz ama mecburuz benim memleketim Kahramanmaraş renkli risk haritasında sarıydı sonradan kırmızıya döndü. Üzerimizde emekleri geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum
    Cevapla
  • Azra 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede ben bir öğrenciyim öncelikle bencede korona biraz hafiflemiş olabilir ama bu bizi sevindiriyormu hayır çünkü bitmiş değil okulların kapanması bence uygun
    Cevapla
  • @Gülbeyaz46 3 yıl önce Şikayet Et
    ❤Biz Bize Yeteriz Türkiye'm❤ bu günlerde geçecek sadece biraz sabırlı olmak gerek.
    Cevapla
  • Muhsin asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar kapanmalı sınıfalra baktım illa bi korona var ve hiç kimse diikat etmiyor
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayn kimse dikkat etmiyo şahsen bizim sınıf sosyal mesafe diye bişeh yok bizds valla
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebayi gerçekten ben çok beğendim samimiyetimle söylüyorum 5 yaşındaki oğlum abisini izlerken ingilizce,matematik,rakamlar saymayı öğrendi .Emeği geçenlere teşekkürler.sabredecegiz elbet bugünlerde geçer kimsenin kalbini kirmayalim bu devlet yetkilisi bakanimizda olsa.Herkes elinden geleni yapıyor.Turkiye biz bize yeteriz bakın dış ülkelere daha hastalarına bile sahip çıkarmıyorlar.Bu bir salgın lütfen hastalığın kesin ise dışarı çıkmayın Lutfen
    Cevapla
  • ayşe nur 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen arkadaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR