AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 MEB AÖL 3. dönem sınavları ne zaman nasıl yapılacak?

AÖL 3. dönem sınav tarihleri ve kayıt yenileme işlemlerine ilişkin detaylar araştırılıyor. MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılında geride bırakılan dönemlerde sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması kararını aldı. Binlerce Açık Lise öğrencisi AÖL 3. dönem sınav tarihini merak ediyor. AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapmayan adaylar 3. dönem sınavlarına katılamayacak. Peki MEB AÖL kayıt yenileme ne zaman başlayacak?

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2021 15:56 GÜNCELLEME 19.04.2021 15:56 EĞİTİM
AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 MEB AÖL 3. dönem sınavları ne zaman nasıl yapılacak?
AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 MEB AÖL 3. dönem sınavları ne zaman nasıl yapılacak?

AÖL 3. dönem  sınav tarihleri, sınava katılacak adayların gündeminde birinci sırada yer alıyor. Açıktan lise diploması sahibi olmak isteyen binlerce öğrenci sınavların yüz yüze mi yoksa 1 ve 2. dönem sınavlarında olduğu gibi çevrimiçi yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istiyor. AÖL kayıt yenileme işlemlerini yapan adaylar 3. dönem sınavlarına girme hakkı kazanıyor. Açık Öğretim sisteminde öğrencilik durumu silik, donuk, aktif, olan öğrenciler kayıt yenileme yapmadıkları takdirde 3. dönem sınavlarına katılamaz. Peki AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı? İşte MEB Açık Öğretim Lisesi ile ilgili gelişmeler...

AÖL 3. Dönem Kayıt Yenileme Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz 3. döneme ilişkin kayıt yenileme ve sınav tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.  Açık Öğretim Lisesi sınavlarının Temmuz ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu tarih göz önünde bulundurulduğunda AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemlerinin Mayıs içerisinde olması öngörülüyor.

AÖL 3. Dönem Sınavları Nasıl Yapılacak?

Vaka sayılarında yaşanan artış sonrası Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında 1. dönem sınavlarının 25 Şubat’ta, ikinci dönem sınavlarının ise 25 Mart tarihinde online olarak düzenlenmesi kararını aldı. MEB 2021 yılında sınav takviminde yaptığı değişiklik ile yüz yüze yapılması planlanan  bursluluk ve  öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavını erteledi. MEB’in vaka sayılarının arttığı bu günlerde  AÖL 3. dönem sınavlarını Açık Öğretim Kurumları Bilgi Sistemi üzerinden online olarak düzenlemesi bekleniyor.

AÖL Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirtilen tarihler arasında  her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. 

AÖL kayıt yenileme ücretleri

AÖL kayıt yenileme ücretinin ardından öğrenci numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar sol menüde bulunan “Kayıt yenileme/ ders seçme bölümünden sorumlu olmak istedikleri dersleri seçebilir. Öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. 

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Nelerdir?

  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

  • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,

  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım/Türk Dili ve

  • Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

YORUMLAR 2
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    kayıtlar mayıs ta
    Cevapla
  • GÖKHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    teşşekkürler....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR