MEB AÖL sınavlarıyla ilgili öğrencilerin beklediği açıklama! AÖL 3. dönem sınavları online mı?

MEB, Açık Lise (AÖL) 3. dönem yeni sınav takvimini yayınladı. Pandemi nedeniyle geride bıraktığımız iki dönemde sınavlar çevrimiçi olarak yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı son yaptığı duyuruda sınavların 3-7 Temmuz tarihleri arasında yapılması kararını aldı. Peki 2021 AÖL 3. dönem sınavları online mı yapılacak? İşte MEB’den yapılan çevrimiçi sınav duyurusu…

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2021 10:51 GÜNCELLEME 29.04.2021 10:51 EĞİTİM
MEB AÖL sınavlarıyla ilgili öğrencilerin beklediği açıklama! AÖL 3. dönem sınavları online mı?
MEB AÖL sınavlarıyla ilgili öğrencilerin beklediği açıklama! AÖL 3. dönem sınavları online mı?

AÖL sınav tarihleri, her yıl binlerce adayın lise eğitimi alarak diploma sahibi olduğu Açık Öğretim Lisesi öğrencileri tarafından araştırılıyor. Pandemi nedeniyle yüz yüze sınavların ertelendiği bu kritik süreçte öğrenciler sınavların online olarak düzenlenmesi için sosyal medya ve diğer mecralardan istekte bulunuyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Okulları sınavları ile ilgili yeni kararlar aldı. Her yıl en fazla 3 kez düzenlenen Açık Lise sınavlarının sonuncusu 3-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki AÖL 3. dönem sınavları çevrimiçi mi yapılacak? İşte MEB’den yapılan açıklama!

Açık Lise 3. Dönem Sınavları Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamaya göre Açık Öğretim Okulları 3. dönem sınavlarının 3-7 Temmuz tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak internet üzerinden yapılması kararı alındı. Açık Lise öğrencileri Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C kimlik ve şifre ile sınavlara katılacak.

AÖL 3. Dönem Online Sınavlarda Kaç Soru Sorulacak?

Açık Lise 3. dönem sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilecek. Bu soruların çözümü için 25 dakika süre tanınacak. Her doğru yanıtın cevabı değerlendirme işlemlerinde 5 puan olarak karşılık bulurken yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Sınavda en az 9 soruya doğru yanıt veren (45 puan) öğrenciler başarılı bir şekilde dersi geçmiş sayılacak.

AÖL İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Ne Zaman Sona Erecek?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Açık Liseye kayıtlı öğrencilerden 2 Temmuz 2004 (dahil) ve öncesi doğumlular kayıt yenileme hakkına sahip olacak. AÖL’e daha önceden kaydı bulunan adaylar ise ders seçimi ve kayıt yenileme ücretini yatırarak 3. dönem sınavlarına katılabilir.

YORUMLAR 5
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    3.dönem sınavı yerine öğrencilere 35 kredi aktarılsa da milletin işine yarasın işsizlik çok
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verilsin 3. dönem sınav yerine kredi aktarılsın bayram sevincini yaşayalım lütfen
    Cevapla
  • fenasi 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten 35 kredi gibi buda sok yerine birini olsun bitsin e okadar da emek harcayın bi zahmet
    Cevapla
  • gamze 2 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verilsin öğrencilere
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    süper online 3 dönem sınavı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR