2021 LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınavlarda tarih değişikliği...

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda yüz yüze sınavları ertelemesi ile gözler LGS sınavına çevrildi. Geride bıraktığımız yıl 1 milyon 700 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavının tarihinde değişiklik yapılmıştı. Pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğunda milyonlarca veli ve öğrenci 2021 LGS ertelenecek mi, iptal mi olacak? sorusunun cevabını merak ediyor. İşte merkezi sınavla ilgili son gelişmeler…

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2021 12:41 GÜNCELLEME 28.04.2021 12:41 GÜNCEL
2021 LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınavlarda tarih değişikliği...
2021 LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınavlarda tarih değişikliği...

LGS ne zaman yapılacak? Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin , eğitim alacakları liselerin belirlediği sınav yayınlanan takvime göre Haziran ayında düzenlenecekti. Koronavirüs tedbirleri sebebiyle eğitime ara verilmesi ve sınavların ertelenmesi ile Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili atacağı adım sınava hazırlık yapan öğrenciler ve aileleri tarafından merak edilmeye başladı. 2020 yılında düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı, koronavirüs nedeniyle ertelenerek sınav tarihi değiştirilmişti. 2021 yılında yapılacak sınavın başvuruları MEB tarafından otomatik olarak alındı. Tam kapanma kararının alınması ile LGS sınav tarihi değişecek mi? sorusu gündem oldu…

2021 LGS Ertelenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 yılı sınav uygulama takviminde Liselere Geçiş Sınavının 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacağını duyurdu. Şu an için merkezi sınavın ertelenmesi veya tarih değişikliğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ortaokul 8. sınıfların katılacağı sınavın düzenlenmesine 38 gün kaldı. Milli Eğitim Bakanlığının sınavla ilgili olarak yakın bir zamanda bilgilendirici bir açıklama yapması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığından Yüz Yüze Sınav Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kabine toplantısında eğitim öğretime ara verilmesi kararının çıkmasıyla sınav takvimine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Lise öğrencilerinin 3 Mayıs sonrası okullarda yapılması planlanan sınavları 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelendi. MEB Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada alınan tam kapanma kararının bayram sonrası okullarda yüz yüze eğitime başlanması için umut olduğunu ifade etti. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin yanında olduklarının altını çizen Selçuk “ Sağlığımıza dikkat edip, tedbirlerimizle, uzaktan eğitime sıkıca tutunalım” dedi.

LGS Sınavı Nasıl Düzenleniyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı sözel ve sayısal olarak iki oturum şeklinde gerçekleştiriliyor. Birinci oturum olarak bilinen sözel bölümde öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturum olan sayısal bölümde  ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süre verilecek. Sınavın değerlendirmesi yapılırken aşağıda bulunan ağırlık katsayıları kullanılacak.

Alt Testler Ağırlık Kat Sayıları
Türkçe 4
Matematik 4
Fen Bilimleri 4
T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1
Yabancı Dil 1

 

Sınav Giriş Belgeleri 27 Mayıs’ta Erişime Açılacak!

2021 yılında düzenlenmesi planlanan Liselere Geçiş Sınavı giriş belgeleri 27 Mayıs’ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. LGS Sınav Giriş Belgesinde öğrencilerin sınava katılacakları okulun adres bilgisi, öğrencilerin sınava girecekleri salon, sıra bilgisi yer alacak. 6 Haziran’da düzenlenecek sınavın sonuçları 30 Haziran tarihinde ilan edilecek.

LGS Sınavının Geçersiz Sayılacağı Durumlar!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR