YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 Üniversite sınav sonuçları için heyecan dorukta!

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2.5 milyon adayın katılımıyla 26-27 Haziran tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının açıklanması ile tercih dönemi başlayacak. Adaylar şimdiden üniversite tercihleri için şehir araştırması yapıyor. Peki 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM AYT,TYT ve YDT sınav sonuç tarihi…

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2021 16:56 GÜNCELLEME 08.07.2021 16:56 EĞİTİM
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 Üniversite sınav sonuçları için heyecan dorukta!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 Üniversite sınav sonuçları için heyecan dorukta!

İstedikleri şehirde hayallerindeki üniversite eğitimini alabilmek için büyük çaba sarf eden öğrenciler YKS sonuçlarına göz dikmiş durumda. 2.5 milyon adayın katılımıyla gerçekleşen sınavın sonuçları ÖSYM sonuç sayfasından görüntülenebilecek. Sınav sonuç ekranında adayların  her ders için vermiş olduğu doğru, yanlış cevaplar, sayısal, sözel ve eşit ağırlık türlerinden elde ettikleri puanlar görüntülenecek. Puanlara ek olarak ortaöğretim başarı puanı sıralamalarda belirleyici olacak. Üniversite sınavının kolaylık ve zorluk durumuna göre Yükseköğretim kurumlarının puanları değişiklik gösteriyor. Sıralamalar ise adaylara tercih döneminde büyük ölçüde yol gösterici oluyor. Sabırsızlıkla araştırma yapan adaylar YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtına odaklandı. İşte ÖSYM'nin yayınladığı YKS  2021 sonuç tarihleri...

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi sınav sonuçları 4 Ağustos'ta ösym.sonuc.gov.tr adresinden açıklanacak. YKS sınav sonuç ekranında aşağıda bulunan bilgiler yer alacak.

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM 2021 tercih kılavuzunu öğrenciler ile paylaşacak. Tercih kılavuzunun yayınlanması ile net tarihler belli olacak. Geride bıraktığımız 2020 yılında YKS sonuçları açıklandıktan sonra 10 gün içinde tercih işlemleri başlamıştı. Adaylar üniversite tercihlerini T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapacak.

YKS Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

YKS sınavında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eliyor. Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Her test için standart puan hesaplanacak. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi derslerinin katsayıları oranlarına göre puanlama yapılacak. Sınavda her test ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puan hesaplanırken doğru ve yanlış cevap sayıları belirleyici olacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten aldığı ham puanı ortaya çıkacak. Sınavdan sonra iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacaktır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR