DGS ne zaman saat kaçta başlayacak? 2021 DGS kaç dakika kaç sorudan oluşuyor?
Öğrenciler iki yıllık ön lisans eğitimlerini, lisans bölümlerine tamamlamak için DGS sınavında ter dökecek. Sınav hazırlıklarını tamamlayan adaylar DGS soru sayısı ve sınav süresini gündemlerine aldı. Pandemi nedeniyle ÖSYM sınav saatinden en az 1 saat önce adayların okullarda hazır olmasını istiyor. Peki DGS ne zaman yapılacak? İşte 2021 DGS sınav süresi ve soru sayısı…
ABONE OLMeslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakülteleri öğrencileri tarafından sıkça tercih edilen Dikey Geçiş Sınavının yapılmasına kısa bir zaman kaldı. Son tekrarlarını yapan öğrenciler sınava kaç gün kaldığını öğrenmek istiyor. 2021 DGS sınavında öğrencilere sayısal ve sözel bölümden oluşan çoktan seçmeli bir test uygulanacak. DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar AİS üzerinden sınava katılacakları okulların adreslerini öğrenebilir. Sınav sonuçlarının duyurulması ile adaylar açılan kontenjanlara DGS puanları ile başvuru yapabilecek. Peki DGS saat kaçta başlayacak? DGS kaç dakika sürecek? İşte Dikey Geçiş Sınavına ilişkin tüm detaylar...
2021 DGS Ne Zaman Yapılacak?
ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre Dikey Geçiş Sınavı olarak da bilinen DGS 11 Temmuz tarihinde yapılacak. Pazar günü gerçekleştirilecek sınav saat 10:15'de başlayacak. Pandemi nedeniyle gerekli önlemlerin alınması için öğrencilerin sınav saatinden en az 1 saat önce sınav merkezlerinde hazır olmaları zorunludur.
2021 DGS Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı!
11 Temmuz'da uygulanacak ve ön lisans mezunları öğrencilerinin katılacağı DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylara sınava katılacakları yer bilgisini gösteren DGS sınav giriş belgeleri ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilecek. Sizde sınav giriş yerlerini öğrenmek istiyorsanız buradan direkt olarak sorgulama yapabilirsiniz. Sınav giriş belgesinde fotoğraf görünür bir şekilde olmalıdır.
DGS Sınav Süresi ve Soru Sayısı!
Dikey Geçiş Sınavında adaylara toplam 120 soru yöneltilecek. DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınavda uygulanacak testler çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. 120 soru için sınavda öğrencilere 150 dakika süre verilecektir. Sizde geride bıraktığımız yıllarda çıkan DGS sorularına aşağıdaki adresler üzerinden erişebilirsiniz.
DGS Sınavı Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?
Adayların sayısal ve sözel bölümleri için testte karşılarına gelen soruların doğru ve yanlış yanıtları ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte bir çıkartılarak adayların sınavdan aldıkları ham puan belirlenecek. Ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı olarak hesaplanarak standart puanlar hesaplanacak. İptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak. Ön Lisans başarı puanı (ÖBP) adayların ön lisans eğitimlerindeki puan ortalamaları dikkate alınarak hesaplanacak.
Ön Lisans Başarı Puanı Nedir?
2021 yılında düzenlenen DGS sınavına başvuru yapan her bir ön lisans öğrencisinin üniversite eğitim alırken yaptığı akademik ortalama göz önünde bulundurularak Ön Lisans Başarı Puanı oluşturulacak. YÖKSİS'te akademik not ortalamaları bulunanların bilgileri ÖSYM'ye aktarılarak ÖBP puanına dönüştürülecektir. YÖKSİS kaynaklı puanları ve bilgilerinde hata olan adaylar başvuru yaparak bu bilgilerini düzeltebilir.
DGS Sonuçları 12 Ağustos'ta Açıklanacak!
11 Temmuz'da Türkiye genelinde yapılacak Dikey Geçiş sınavı sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar ÖSYM AİS'ten T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçları görüntüleyebilir. Adaylara ait sınav sonuçları herhangi bir mail yoluyla veya postayla gönderilmeyecek.