Memur ve emekliye Mayıs zammı

Toplu sözleşmeye göre, yılın ikinci yarısında yüzde 3.5 zam alacak olan devlet memuru ve emeklilerinin gözü, yılın 5 ayındaki enflasyonun yüzde 6.39 olarak gerçekleşmesinin ardından, enflasyon farkı için haziran ayı rakamlarına çevrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2018 06:51 GÜNCELLEME 05.06.2018 09:39 EKONOMİ
Memur ve emekliye Mayıs zammı
Memur ve emekliye Mayıs zammı

Memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 1.62 yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 6.39 oldu. Böylece 5 aylık dönemde, yılın ilk yarısı için maaşlara yapılan yüzde 4’lük zam oranı aşılırken, bu durum yüzde 2.39’luk enflasyon farkını ortaya çıkardı.

ZAMLI MAAŞLAR

 

 

Temmuzda açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamının eksi 2.39 veya bu rakamdan daha düşük çıkmaması halinde memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri enflasyon farkı alacak. Haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile enflasyondan kaynaklı ortaya çıkan yüzde 2.39’luk fark maaşlara yansıtılacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz’da alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı, 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018 Haziran tüketici fiyat endeksinin, 2017 Aralık’a göre 6 aylık değişim oranı yüzde 4’ü aşarsa memurlara enflasyon farkı ödenecek. Memurlar, toplu sözleşme gereği yılın ikinci yarısı için ise yüzde 3.5 zam, Haziran-Aralık 2018 dönemi enflasyonun zam oranının üzerinde çıkması durumunda da fark alacak.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • asya 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerdeki Zabita teskilatlarina neden 3600 ek gosterge verilmiyor nerde Yipranma Payi.......
    Cevapla
  • Loyacan 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibak yasası neden çıkmıyor.Çok mu zor hiçmi merhamet hiçmi insanlık yok binlirayla sürün diyorlar sanki ceplerinden çıkıyor.Yıllarca çalış hakaret eder gibi dalga geçer gibi sana çok bile binlira diyorlar.
    Cevapla
  • Memur 5 yıl önce Şikayet Et
    Memurlara Bayram ikramiyesi verilmesi zaten zor geçiniyoz emeklilere veriliyorsa bizlere neden verilmiyor sayın büyüklerimiz ayrım yapılmaması lazım kıdemde tazminatı anda ayrım ikramiye de ayrım bizim halimiz nelcak böyle
    Cevapla
  • Uzman 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce yaradan ne diyor Muhammed suresi 33.ayeti kerimesinde ALLAH Ave peygamberine itaat edin ve amellerinizi boşa çıkarmayın
    Cevapla
  • ADil 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben kamuda müdür S tatusundeyim 2200 ek göstergesi üzerinden maaş almaktayım .öğretmenleri hemsirelerin polislerin imamları ek göstergeleri 3600 olsun bizimki değişmesin bu adaletsizlik olmazmı bu husus sosyal hukuk devleti anlayışına yakışır mi veriyosun tüm memurlara ver EŞİTLİK olsun.BU ZİHNİYETİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK CEKIYORUM.ADALET ISTIYORUM....
    Cevapla
  • Aynur dinç 5 yıl önce Şikayet Et
    Polis ve öğretmenlerle doktorlarla yarışmasının olmuyo sanki hasetler onların yaptıgı görevle sizinki birmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR