Dolar düşünce harekete geçtiler! Skandal Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, vergi indirimi kararlarının tüketimi geçici olarak canlandıracağını, ancak bunun kredi notu açısından negatif bir karar olduğunu ve TL üzerindeki baskıyı yeniden canlandırma riski bulunduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2018 12:48 GÜNCELLEME 05.11.2018 12:48 EKONOMİ
Dolar düşünce harekete geçtiler! Skandal Türkiye açıklaması
Dolar düşünce harekete geçtiler! Skandal Türkiye açıklaması

Moody's, "Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir" uyarısında bulundu.

 

 

Son Gelişmelerin Kredi Etkiler' raporunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı KDV ve ÖTV indirimi kararlarını değerlendiren Moody's, mali teşviklerin gelecekte daha gevşek bir mali duruş potansiyeline işaret ettiğini vurguladı.

Moody's bu duruşun er ya da geç Türkiye'nin mali gücünde kademeli bir erozyona yol açması riski bulunduğunu kaydetti. Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, "İç talebi canlandırmak Türkiye'nin makroekonomik yeniden dengelenmesini yavaşlatabilir" değerlendirmesini yapan Moody's, şöyle devam etti:

"Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir. Vergi indirimlerinin geçici olmaları nedeniyle hükümet bütçesi üzerinde negatif etkisinin olmasını beklemiyoruz, ancak ekonomiyi resesyondan çıkarmak için daha büyük mali teşvik tedbirleri getirilmeye çalışılması problemli olabilir."

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yol betonlasmadan değil Fabrikalasmadan geçer Fabrikalar kapatıldığı sürece Ülke kötüye gider. Tek çare üretim bu böyle biline.
    Cevapla
  • URFALI 5 yıl önce Şikayet Et
    ne kredi notu ne altın nede dolar zamlar %100
    Cevapla
  • mst 5 yıl önce Şikayet Et
    size ne bizim ekonomimizden.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu derecelendirme kuruluşu gidişattan memnun olmadığına göre demek ki Türkiye doğru yolda..
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    uretmektir bunun yolu teknoloji
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR