2019 Müezzin maaşları ne kadar? Yeni zamlı maaşlar...

2019 yılına sayılı günler kala, Müezzin maaşları da araştırılmaya başladı. Din hizmetleri sınıflarında Türkiye’de memur olarak görev alan müezzin maaşları da netlik kazanıyor. Peki 2019 müezzin maaşları ne kadar olacak?

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2019 09:07 GÜNCELLEME 03.01.2019 09:07 EKONOMİ
2019 Müezzin maaşları ne kadar? Yeni zamlı maaşlar...
2019 Müezzin maaşları ne kadar? Yeni zamlı maaşlar...

Müezzin, din hizmetleri sınıflarında Türkiye’de memur olarak görev almaktadır. İmamın yardımcı olan müezzinler ezan, kamet ve tesbihat gibi çeşitli görevleri bulunmaktadır. En çok araştırılan konular arasında yer alan 2019 müezzin maaşları da netleşmeye başladı. Memurlara şimdiden yüzde 7.14 oranında enflasyon farkı verilmesi kesinleşti. İşte 2019 müezzin maaşları...

 

2019 MÜEZZİN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

3 Ocak 2019’da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine göre 2019 yılı ilk ayı için müezzin maaşı zamları da belli olacak. Enflasyon tahmini gerçekleşirse 11.15 oranında zam yapılacak. Buna göre yeni yılda müezzinler ortalama 3234 TL maaş alacaklar.

 

ZAM ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

İSTİFA EDEN MEMUR KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Devlet memurları, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler ve Çekilme başlıklı 94 üncü maddesinde Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır. Ancak, 8.9.1999 öncesi memur olmuş ve 10 yıl memur olarak çalışmış bir kişi, işçi olarak çalışmaya başlar ve emeklilik için istifa ederse kıdem tazminatını alabilmektedir.

YORUMLAR 3
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    din adamlarının maaşları da arttırılmalı sorumlulukları da çünkü 0/0 70 i müslüman olan bir ülkede maaşları da çok az sorumluluklarıda
    Cevapla
  • Vedatesen 4 yıl önce Şikayet Et
    Beğendim sorumluluklari
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 5 yıl önce Şikayet Et
    meslek güzel, maaşı da güzel.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR