Trakya'dan ikinci müjde: Yeni rezerv bulundu

Trakya’da, 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi bulunmasının ardından bölgeden bir müjdeli haber daha geldi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşeron firma tarafından bir süredir Tekirdağ’ın Kapaklı ve Saray ilçelerinde süren kömür rezervi arama çalışmaları sonuç verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2019 08:43 GÜNCELLEME 27.05.2019 08:43 EKONOMİ
Trakya'dan ikinci müjde: Yeni rezerv bulundu
Trakya'dan ikinci müjde: Yeni rezerv bulundu

Edinilen bilgilere göre, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), birkaç ay önce Kapaklı ve Saray’da toplam 3 noktada kömür rezervi arama çalışmaları başlattı.

 

Yüklenici firma tarafından Kapaklı’nın Karlı ve Bahçeağıl Mahalleleri ile Saray’ın Kurdere Mahallesi’nde süren arama çalışmaları bir süre önce sonuç verdi.

KÖMÜR DE BULUNDU

 

Sürdürülen sondaj çalışmaları kapsamında yaklaşık 700 metre derine inilirken, edinilen bilgilere göre bölgede kömür bulunduğu öğrenildi.

Bölgeden alınan numuneler MTA’ya gönderildi. Bölgedeki kömürün kalorisinin ne kadar olduğu ve rezerv büyüklüğü yapılacak olan incelemelerin ardından belli olacak.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • sera tavaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    bilgi hatalı 20 trilyon metreküp değil bulunan doğalgaz 20 trilyon kübik....
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar gercekten göremiyoruz arka planı. Doğalgaz ucuzmu olacak pahalimi olacak ne olacak Vs. Siz bir kere bağımsız olamazsaniz ne kadar çok doğalgaz olursa olsun satamazsiniz kimseye once bağımsızlık sonrada uzun vadede ekonomi ve üretim biliyorsunuz üretim için en önemli şey enerji varsa hedefleriniz üretmek için ucuz enerji ile rekabet edebilirsiniz. Abd neden irani hedef alıyor Çin e ucuz enerji verdiği ya da Çin in enerji kaynağı olduğu için.
    Cevapla
  • gökbörü 4 yıl önce Şikayet Et
    seferberlik zamanı : petrol ve yerli silah sanayimiz için harekete geçelim 1 kurban derilerimizden başlayalım kampanyaya devamını türk milleti bulur ve ekler 2 petrol ve gaz arayan şirletin türk olmak şartıyla sontaj vurması için kampanya başlatalım 3 silah sanayindeki her arge ve yatırım için halkımızı arz edilen çalışmalar yapılmalı vs vs yöntemler geliştirilir
    Cevapla
  • rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel dıyorsunuz da içimizde ki bu hainler bu fitneciler ,bunlara karşı önce caydırıcı kanunlar olmalı.
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulunacak bulunacaaak .Fetönün fareleri temizlendikce ,vatanimiz adeta sicrama yasadi her alanda.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabırsız milletiz daha yeni başlandı 80 yıl uyuyan ülkede biraz sabır gerek sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR