2019 Kimler emekli bayram ikramiyesi alabiliyor? Emekli ikramiyesi kaç TL oldu?

Geçtiğimiz sene yürürlüğe giren emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı öncesi hesaplarda olması beklenen emekli ikramiyesi 2019 yılı itibariyle kaç TL olarak yatırılacak? Emekliye bayram ikramiyesinin sabırsızlıkla bekleyenler için önemli gelişmeler yaşanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2019 10:39 GÜNCELLEME 31.05.2019 10:40 EKONOMİ
2019 Kimler emekli bayram ikramiyesi alabiliyor? Emekli ikramiyesi kaç TL oldu?
2019 Kimler emekli bayram ikramiyesi alabiliyor? Emekli ikramiyesi kaç TL oldu?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesinden 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetim yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu hafta içi, 27 Mayıs pazartesi - 31 Mayıs cuma günü hesaplarda olacak emekli ikramiyelerinin tahsis numarasına göre ödeme gününü açıklayacak. Ramazan Bayramı öncesinde başlayacak olan 9 günlük tatilde emekli ikramiyeleriyle ihtiyaçlar karşılamak isteyenler için 1000 TL ödeme bayram öncesi hesaplarda olacak. Bayram ikramiyesi almak için SGK’ya herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı alanların ikramiyesi aylık aldıkları hesaba yatırılmak suretiyle bir başvuruya gerek kalmaksızın ödeniyor.

 

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasalaşan her sene emekliye bayram ikramiyesi kararının ardından kimlerin yararlanabileceği büyük merak konusu olmuştu. 

 

 

- SGK’dan aylık alan
SSK, Bağ-Kur
Emekli Sandığı emeklileri
Ölüm aylığı alanlar
Şehit yakını ve gaziler
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı sahipleri
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilecek.

EMEKLİ BU YAZI KAZANÇLI GEÇİRECEK

Emekliler için bu yaz kazançlı geçecek, bayram ikramiyesinin yanı sıra Temmuz'da da maaşları artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine de, yüzde 5 artış ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

YENİ EMEKLİ OLAN İKRAMİYE ALACAK MI?

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabilecek. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019’da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak. Henüz aylık almaya başlamayan fakat SGK’ya dilekçesini 31 Mayıs itibarıyla, vermiş olanlar da ikramiye alabilecek.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ HER SENE VERİLECEK Mİ?

Yapılan açıklamalar neticesinde 2018 yılında başlayan emekliye bayram ikramiyesi ödeneği her yıl dini bayramlar öncesi verilmeye devam edilecektir.  İkramiyeler yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde verilecek. Ödeme tarihleri SGK yani Çalışma Bakanlığı tarafından önceden duyurulacak. 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Yaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ikramiyelere en çok ihtiyaç duyanlar 65 yaş emekli aylığı baglananlarken neden onlara verilmiyor...65 yaş emekliler en çok hakkedenler..
    Cevapla
  • Bahattin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayramikramiyesi.engelliye.neden.verilmiyor
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet daha ne yapsın yılda 2 milyar eder ikinci küçük bi emeklilik oldu
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete %26 zam yapıldı, fakat bayram ikramiyesi geçen sene ile aynı. Bu yıl 1250 verilmeliydi.
    Cevapla
  • zulfikar 4 yıl önce Şikayet Et
    olur. memleketi duşunen yok. azicik az yesek. millet 1 ogunle gunu gecirmiş savasta. sen de patates soganı az ye kardesim. buna da sukur bin tl verebiliyor.
    Cevapla
  • meraklı 4 yıl önce Şikayet Et
    bayram ikramiyesi neden artmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR