Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda, Merkez Bankası'nın aldığı faizi düşürme kararına değindi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2019 13:14 GÜNCELLEME 26.07.2019 13:37 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

Piyasaların faiz kararını olumlu karşıladığına dikkat çeken Erdoğan, "Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Battık mı bittik mi?" dedi.

Yıl sonuna kadar faizlerin düşürülmesini beklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleştirilen ikinci saldırıyı süratle etkisiz hale getirmeyi başardık. Özellikle saldırı kanallarını hızlı bir şekilde kapattık. Bir takım kötü amaçlı girişimlere karşı gerekli tedbirleri almış olduk. Yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu savunuyordum. Bunu o dönemlerin Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Oyalama taktikleriyle gittiler.

 

Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Battık mı bittik mi? Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar kademeli şekilde devamı gerekir.

"FAİZ DÜŞTÜKÇE ENFLASYON DÜŞER"

Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar. Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    faiz enflasyonun en az 2 puan altında seyretmeli enflasyonun üstünde ise faiz enflasyonu yükseltir şu anda 13 14 olmalı 19 çok yüksek
    Cevapla
  • İSİMSİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    tek faiz ile iş bitmez ADİL DÜZEN lazım devlette elini taşın altına koymalı VERGİ REFORMU gerekiyor
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşında adil hakkaniyetli olması gerekir.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Murat çetinkaya ceza alsın görevini kötüye kullandırttı başkalarına maşa oldu belkide rüşvette aldı açığa çıkartılmalı soruşturulmalı.
    Cevapla
  • yallah şöför 4 yıl önce Şikayet Et
    faiz borçları katlama yöntemidir. faiz halkın cebinden çıkan bir giderdir. faiz borcu halkın cebinden çıkar yabancı bankalara gider. en büyük kafirler faiz ister.
    Cevapla
  • mehmet agasoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Dertleri Türkiye 'yi IMFe teslim etmek,Bizler üreteceğiz,üreteceğiz,üreteceğiz.Eflasonu tek hanelere indireceğiz İnşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR