Araçta sigara içmenin cezası ne kadar 2019?

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'dumansız araç' uygulaması yapıldı. Güvenlik ve radar kameralarınca hususi araçların şoför koltuğunda sigara içen vatandaşlara 153 TL ceza kesildi. İşte 'dumansız araç' uygulamasına dair detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2019 18:26 GÜNCELLEME 30.09.2019 18:28 EKONOMİ
Araçta sigara içmenin cezası ne kadar 2019?
Araçta sigara içmenin cezası ne kadar 2019?

Kabahatler Kanunun 39'uncu maddesin gereğince hususi araçların şoför koltuğunda sigara içilmesi yasaklandı. 2013 yılında 4207 sayılı kanunda yapılan değişikle Faaliyete başlayan uygulama emniyet güçleri tarafından denetlenmeye devam ediyor. Peki hususi araçlarda şoför koltuğunda sigara içmenin cezası ne kadar?

 

 

ERDOĞAN DUYURMUŞTU: SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA SİGARA İÇENLERE CEZA KESİLDİ!

Birçok ilde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan dumansız araç' uygulaması kapsamında şoför koltuğunda sigara içen vatandaşlara Kabahatler Kanunun 39'uncu maddesine göre 153 lira ceza kesildi.

 

 

 

Uygulama ile ilgili Cumhur Başkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada otomobillerde sigara içilmesinin artık tamamen yasaklanacağını söyledi.

ARAÇTA SİGARA İÇENLER GÜVENLİK VE RADAR KAMERALARINCA TESPİT EDİLİYOR!

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şoför koltuğunda sigara içenleri güvenlik ve radar kameralarınca tespit ederek çevirme noktalarında cezai işlem uyguluyor.  Kabahatler Kanunun 39'uncu maddesi gereğince tüm Türkiye'de başlayan uygulama kapsamında 153 TL cezai işlem uygulanıyor.

YORUMLAR 4
  • aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    telefon daha tehlikeli baska insana zarari var
    Cevapla
  • TR - Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet bu uygulamaya henüs hazir degildir asama asama 5 - 10 - 15 - 20 yil sonra belki ... sorun üretmeyin , çagreleri Millete danisin , konsiyansüsle ortak paydalarda ve adim adim çagre üretin .. bende bu tür oldu bitti uygulamalara, kullanilan yönteme karsiyim .. bu dogru bir çözüm yöntemi degildir
    Cevapla
  • GURBET ci 4 yıl önce Şikayet Et
    Kabahatler kanunu 39 maddeyi önce bir okuyun kisiye özel mülkün müdahelesine atif varmi.Artik evlerede müdahele olur.
    Cevapla
  • llşşşşşş 4 yıl önce Şikayet Et
    llşşşşşşşşş
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR