KYK borçları silinecek mi? KYK, Sicil ve Vergi affı açıklaması!

KYK borçlarının silinmesi ve vergi affı düzenlemesi torba yasası ile gündeme gelecek. Peki KYK borçları silinecek mi? İşte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklaması...

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2020 09:20 GÜNCELLEME 15.02.2020 09:21 EKONOMİ
KYK borçları silinecek mi? KYK, Sicil ve Vergi affı açıklaması!
KYK borçları silinecek mi? KYK, Sicil ve Vergi affı açıklaması!

5 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren KYK borç düzenlenmesi ile ilgili açıklama geldi. Konuyla alakalı açıklama yapan Berat Albayrak, "Yapılandırma kararı verilirken bir mağduriyet var mı ona bakıyoruz. Borcunu düzenli ödeyen ile ödememeyi huy edinenleri ayırt edecek bir yaklaşım sergileyeceğiz." dedi. Peki KYK borçları, vergi ve sicil affını içeren torba yasası TBMM’ne ne zaman gelecek?

 

KYK ve SİCİL AFFI AFFI GELİYOR MU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KYK ve Sicil Affı konusunda yaptığı açıklamada "Yapılandırma kararı verilirken bir mağduriyet var mı ona bakıyoruz. Borcunu düzenli ödeyen ile ödememeyi huy edinenleri ayırt edecek bir yaklaşım sergileyeceğiz." dedi. Kredi borçlarını ödeme konusunda mağduriyet olup olmayacağını değerlendirildiğini aktaran Bakan Albayrak açıklamasında "Bu konularda sahadan bize de bilgiler ve talepler geliyor. Başka bakanlıklarla birlikte toplumun geniş kesimini etkileyecek bir çalışma yürütülüyor" dedi.

Ayrıca TBMM gündemine gelen deprem bölgesindeki esnaflara sicil affı konusunda yeni açıklamalar yapıldı. Milletvekili Mehmet Fendoğlu tarafından yapılan açıklamada ise; esnafların kredi kullanımında sorun yaşamamaları için bir kereye mahsus olarak sicil affı olması gerekli dedi.

 

TORBA KANUN GELİYOR

Söz konusu düzenlemelerin torba kanun ile TBMM'ne gelmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, torba kanun teklifinin geçtiğimiz hafta Meclise geleceği bildirildi. Ancak bazı aksaklıkların da giderilmesi için kanun teklifi tekrar değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonrası önümüzdeki haftalarda kanun teklifinin TBMM'ne gelmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • ALİi 4 yıl önce Şikayet Et
    sgk ve vergi borcları için yapılandırma istiyoruz bütün esnaflar mağdur durumdayız bakanım duyun sesimiz beklemekten sıkıldık artık bir an önce yapılandırma çıkmasını istiyoruz sizleri seviyoruz
    Cevapla
  • Sevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli aksamlar ...Kredi borclarimiz silinir.( insallahh) Bizleri Cok mutlu edersiniz .. Sayin Bakanim bizede bir guzellik yapin ögrencilik cok zor emin olun.. Mesburen aldik . Insallh bizi bu yukten kurtarsiniz. Sevgiler..
    Cevapla
  • Kyklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu yasayı bi hayata geçirinde ne olacAğını bilelim. Herr gün bunu beklemekten strese girdim artık ha bugün ha yarın.
    Cevapla
  • Erk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi faizleri de sil sil lütfen borçlar tekrardan yapılandır olsun
    Cevapla
  • Feyza 4 yıl önce Şikayet Et
    Kredi borclari silinir isallah. Zaten ihtiyacımız olmasa almazdik . Tabiki ödeyenler haksızlık olmuş olmayacak . Çünkü odeyemeyen bi cok insan var . Isallah silinir. Okul bitiyo is derdine dusuyoruz hepimiz isimiz olcak mi garantisi yok. Silinmesi en hayırlısı
    Cevapla
  • Cebrail 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi borcumuzu ödeyemiyoruz iş yok 7 aydır çalışmıyorum esnafim hiç bisey den yararlanmıyoruz nedir bagkurluyoz çalışamıyoruz nerden getirip vererim zaten bisey den yarar yararlan miyoruz her ay vergi muhasebe issiziz nerden getirelim benim gibi binler ce kişi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR