Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı! Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek?

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2020 10:48 GÜNCELLEME 12.02.2020 10:48 GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı! Başvurular ne zaman?
Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı! Başvurular ne zaman?

Sağlık Bakanlığı "3 bin 762’si hemşire, bin 91’i ebe ve 3 bin 476’sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında olmak üzere toplamda 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün mikroblog sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "8844 kadro için Sağlık Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme kılavuzunun bu hafta yayınlanacağını belirtti." Peki başvuru tarihi ne zaman?

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılında 17 bin 689 personel alımı yapılacağını duyurmuştu. İkiye bölünen atamaların ilki Aralık 2019'da yapıldı. İlk atama döneminde 8 bin 845 personelin ataması tamamlanmıştı.

Aygün Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Değerli adaylarımız, #HalisAygünSağlıkçıBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu hafta kılavuzu yayınlayacağız.  14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim."

 

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sabah Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi ünvanlarında alım yapılacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR