Toyota, Türkiye'de üretime 2 hafta ara veriyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili çalışanlarının sağlığına yönelik tedbirler kapsamında Sakarya'da bulunan fabrikada üretim faaliyetini 21 Mart-5 Nisan'da durdurma kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2020 13:18 GÜNCELLEME 18.03.2020 13:18 EKONOMİ
Toyota, Türkiye'de üretime 2 hafta ara veriyor
Toyota, Türkiye'de üretime 2 hafta ara veriyor

Toyota'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuna duyurduğu koronavirüsün yayılmaması yönündeki tavsiyeleri doğrultusunda, iş ve toplumsal sağlığı desteklemek amacıyla tedbirler almaya devam ettiği ifade edildi.

 

Üretime 2 hafta ara verildiği aktarılan açıklamada, "Bu kapsamda iş güvenliği kültürünü benimseyen ve bunu kurumsal bir değer olarak gören Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çalışanlarının sağlığını güvence altına alma konusunda en üst düzeyde hassasiyet göstererek 21 Mart-5 Nisan'da 2 hafta süreyle üretime ara veriyor." denildi. 

Açıklamada, önceki yıllarda sergilediği üretim ve ihracat performansını arttırmayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin, belirtilen süre sonunda oluşacak durumu gözden geçirerek üretim faaliyetlerini sürdürmeyi amaçladığı kaydedildi.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Acar 4 yıl önce Şikayet Et
    İşin aslı şu tüm dünyada otomotiv firmaları üretimi durdurdu çünkü ÇİN den yedek parça gelmiyor, korona falan işin bahanesi
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmalik. ASISI bulanmadigi sürece, bu virüsü yenemezsin. Sen ülke olarak herseyi dogru yaparsin, disardan biri gelir , yine baslar.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende tekstil fabrikasında çalışıyorum neden bizlerde ara vermiyoruz.... 1 ay herkes evine çekilse ne olur sanki salgın riski azalır.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    çalış kardeş ne yapacan evde paranı keserleer yoksa
    Cevapla
  • Osman hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    O ağlayan cocukların ve suriyeliler gitsin diyen gevşek ağızların rabbom görmüyormuydu masum bebeller ölırken ben müslümanım diyip evimizde oturmamizin hesabı sorulmayacakmiydi bagdatta aygina din kardesinin diken batsa mekkede cigerin yanmazsa diye bir hadisi hatirlamayan ümmetiz...
    Cevapla
  • daha ne yapsın 4 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık yapma. Suriye olayında mültecilere en büyük desteği Türkiye verdi. Ekonomi bozuk olmasına rağmen kaç yıldır bakıyoruz. Türkiye elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Asıl dünyanın geri kalanı bu suriyedeki savaşa göz yumduğu için suçludur, şimdide fitil fitil burunlarından geliyor. Biz Türkiye olarak en az zararla atlatıp eskisinden güçlü olacağız inşallah.
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    niye 21 mart durdur hemen o zaman o zaman, sen zaten duracaktın amaç devletten vergi indirimi kopartmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR