Memur alımı ne zaman başlayacak? 2020 başvuru şartları neler? Hangi kurumlara alım yapılacak?

2020 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak memur alımı için müjdeli haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'dan geldi. Yapılan açıklamaya göre önümüzdeki süreçte 62 kamu kurum ve kuruluşuna 6 bin 219 alım yapılacak. İşte merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2020 10:41 GÜNCELLEME 02.04.2020 10:42 EKONOMİ
Memur alımı ne zaman başlayacak? 2020 başvuru şartları neler? Hangi kurumlara alım yapılacak?
Memur alımı ne zaman başlayacak? 2020 başvuru şartları neler? Hangi kurumlara alım yapılacak?

Kamuya memur alımları ne zaman başlayacak? Milyonlarca vatandaş, 2020 memur alımına ilişkin yapılacak açıklamayı merakla bekliyordu. Beklenen haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Yapılan açıklama ile 62 kamu kurum ve kuruluşuna 6 bin 219 memur alımı yapılacağını duyurdu.Peki memur alımları ne zaman başlayacak? Hangi kuruma ne kadar ek memur alımı yapılacak?

 

2020 MEMUR ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 yılı içerisinde yapılacak memur alımına ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “2020 yılı için kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile belirlendi. Bu kapsamda, 62 Kamu Kurum ve Kuruluşuna 6.219 atama yetkisi verildi.” ifadeleri yer aldı.

Buna ek olarak kamu kurumu ve kuruluşlarına yapılacak 6 bin 219 memur alımının başvuru tarihine ilişkin henüz net bir tarih açıklanmadı. 

 

HANGİ KURUM VE KURULUŞLARA MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Alınan karar ilişkin açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 127 üniversiteye 1.016 ilave atama yapılacağını duyurdu. Buna ek olarak 2020 yılında açıktan ve nakil yöntemleriyle üniversiteler toplamda 1.651, diğer kurumlar da toplamda 6.650 ilave atama gerçekleştirmiş olacak.

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- T.C. vatandaşı olma,
- 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 35 yaşını geçmemiş olma,
- Kamu haklarından mahrum olmama,
- Güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu olma 
- Eğitim şartlarında en az lise, önlisans ve lisans mezunu olma

Memur ataması yapılacak kadrolara ilişkin atamalara ait özel şartlar ÖSYM tarafından yayınalacak olan başvuru kılavuzu ile ilan edilecek.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Engelli atamaları yetersiz bu sayının arttırılmasını talep ediyoruz her 2 yılda bir yapılan ekpps sınavlarında yığılmalar oluyor kadro sayısı azlığından atanamıyoruz lütfen engelli vatandaşları mağdur etmeyin
    Cevapla
  • Tepkili123 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yetersizi ya baraji gecen kadro aliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR