Darphane'den altın açıklaması: Altın arzında sorun yok

Kuyumcu esnafının elinde en çok talep gören çeyrek ve gram altının kalmadığı iddiası üzerine darphaneden açıklama geldi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Güven Pado, piyasada altın arzında herhangi bir sorun bulunmadığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.04.2020 15:22 GÜNCELLEME 01.04.2020 17:41 EKONOMİ
Darphane'den altın açıklaması: Altın arzında sorun yok
Darphane'den altın açıklaması: Altın arzında sorun yok

Corona virüs önlemleri kapsamında Kapalıçarşı’daki dükkanların tamamen kapatılması ve buradaki toptancıların kepenk indirmesiyle kuyumcu esnafının elinde altın kalmadığına ilişkin iddialara Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

 

"ALTIN ARZINDA SIKINTI YOK"

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Güven Pado, yaptığı yazılı açıklamada;

“Bilindiği üzere Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Ziynet ve Cumhuriyet Sikke altınlarının tek yasal üreticisi olup söz konusu ürünlerin üretimine kesintisiz bir şekilde devam edilmekte, Genel Müdürlüğe gelen tüm Cumhuriyet Altını talepleri zamanında karşılanmaktadır. Piyasada altın arzında herhangi bir sorun bulunmamaktadır” bilgisini paylaştı.

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Abdo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun dolar
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapma kardeşim iş yapmayı ver. Bizde iş yapmıyoruz bıraktık 1 ayda geleceğinizi düşünmeyin 30-40 lira kar edeceğiz diye milletimizi tehlikeye atmayın. Paraya ihtiyacı olan çeyreğini her türlü bozdurur. Ama yok darphane çeyrek bassın, millet altın alıcakmış almasın kimse ölmez çeyrek alamadım diye.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    En son, Vatandaş sakin olsun, altın düşecek dediklerinde altının gramı 196 TL idi.
    Cevapla
  • hakkın yolu 1 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyada dolar değer kaybedderken bizdde değerlenmesini biri bana açıklasın bende tamam diyim abd kriz içinde avrupa öyle biz onlara göre iyi durumdayız ama dolar cıkıyo ey piyasa yapıcılar dolr dolandırıcılığını bırakın diyen yok yada kim
    Cevapla
  • Dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası başkanı nerede bu bankalar doları 6.65 yaptı alçaklar hainler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR