Başörtülü çalışanları işten çıkarma iddiası: Bakanlık devrede

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir market zincirinde, üç kadın çalışanın başörtülü oldukları gerekçesiyle işten çıkarılması iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatılarak, bakanlık olarak davaya müdahil olunacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 16:54 GÜNCELLEME 05.05.2020 16:56 EKONOMİ
Başörtülü çalışanları işten çıkarma iddiası: Bakanlık devrede
Başörtülü çalışanları işten çıkarma iddiası: Bakanlık devrede

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

"Bir market zincirinde, üç kadın çalışanın başörtülü oldukları gerekçesiyle işten çıkarılması iddiaları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur;

Olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulduğu bilinmektedir.

 

 

Bakanlık olarak, şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, kamu davası açılması halinde davaya müdahil olacağımızı ve hukuki süreci yakinen takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Koç grubunu süresiz olarak boykot edelim arkadaşlar. Bu memleketin kanını yıllardır emen bu milli olmayan kişiler her fırsatta millete karşı olmuşlardır. Gerekirse üç kuruş fazla harcayalım ama bunlara bir kuruşumuzu israf etmeyelim.
    Cevapla
  • TÜRKOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Koç grubu her zaman namaza baş örtüsüne ve cumaya karşı çıktı fabrikalarında ........
    Cevapla
  • aya 3 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapanlar da nasıl hemen gaza gelmeye müsait arkadaş? kimse demiyor ki, "bunlar işe girerken başörtülü değil miydi, sonradan mı kapandılar? alırken başörtülü alan adam, çalışırken niye başörtülü diye işten çıkarsın. bu hikayede bizden saklanan başka bir şeyler ya da bir yalan durumu olmasın sakın". nasıl da hemen her duyduğunuza sorgulamadan, araştırmadan atlıyorsunuz, pes...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel de anlat şimdi bunu insanlara,sanki muhafazakar sermayeli hiçbir marketten hadi başı acik olanları geçtim başörtülü kimse işten çıkarılmıyor.Ama tabi ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıkları için işlerine son verildiyse onu bilemem.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum çabuk gaza gelen bir milletiz maalesef. İşin içeriği tam olarak netleşmeden yorum yapmamak lazım
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayın aslı şu Bu arkadaşlar bu market zincirinde iş için müracaat ediyorlar.Değerlendirme sonucu işe alınıyorlar çalıştıklarının birinci günü insan kaynakları departmanından bunları çağırıp başörtülü çalışamayacakları ,başörtülerini çıkarmaları halinde işe devam edebilecekleri söyleniyor.Hatta olay sosyal medyada duyulunca bu arkadaşlar firma tarafından tehdit bile ediliyorlar.Yani bunlar işten çıkarma olayından yırtsalar bile tehditten dava açılır.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi market zinciri.bilelim bizde
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    macrocenter koc grubunun
    Cevapla
  • Vatan13 3 yıl önce Şikayet Et
    bence gezi olaylarında gezıcılere parasız mal veren hatta gezıye katılanlara günlük para veren bir market vardı muhtemeln odur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR