Askerlik terhis zamanı açıklandı mı? 2019 Kasım celp dönemi askerler ne zaman terhis olacak?

Askerler ne zaman terhis olacak? 2019 1 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında silah altına alınanların askerlik süresinin 1 ay uzatıldığı açıklanmıştı. Şimdi ise yeni yapılan açıklama ile terhis işlemlerinin ne zaman başlayacağı açıklandı. Bununla birlikte geçicici süre ile ertelenen bedelli askerlik işlemlerinin başlama tarihi de duyuruldu. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 10:28 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:30 GÜNCEL
Askerlik terhis zamanı açıklandı mı? 2019 Kasım celp dönemi askerler ne zaman terhis olacak?
Askerlik terhis zamanı açıklandı mı? 2019 Kasım celp dönemi askerler ne zaman terhis olacak?

Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınan binlerce askerin Corona virüs tedbirleri kasamında askerlik süreleri bir ay uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Nisan tarihli kararı ile uygulamaya alınan yeni karar sonra 1 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihlerinde askere alınanlar yeni terhis tarihlerini merak ediyor. Yeni askerlik celp dönemine ilişkin merakla beklenen açıklama sonunda geldi. Peki, Askerler ne zaman terhis olacak? Kasım celbi ne zaman terhis olacak? İşte herkesin merak ettiği detaylar...

 

 

ASKERLER NE ZAMAN TERHİS OLACAK? 2019 KASIM CELP DÖNEMİ ASKERLER NE ZAMAN TERHİS OLACAK?

Herkesin merakla beklediği duyuruda askerlik terhis işlemlerinin başlayacağı tarih sonunda açıklandı. Yapılan açıklamaya göre askerlik görevleri bir ay uzatılan 66 bin yükümlü 31 Mayıs 2020 itibari ile terhis edilmeye başlayacak..

BEDELLİ ASKERLİK İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre ise Corona virüs tedbirleri kapsamında ertelenen bedelli askerlik işlemlerinin yeniden başlayacağı tarih açıkladı. Yapılan duyuruda 20 Haziran 2020 tarihi itibari ile bedelli askerlikten faydalanacaklar silah altına alma işleri başlatılacağı açıklandı..

 

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Celp tarihi ertelenmeden önce yayımlanan duyuru şu şekildeydi:

1. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde sınıflandırma nitelik listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden; 28 Şubat 2020 (dahil) tarihine kadar yoklamasını yaptıran, erken sevk isteğinde bulunan ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu türk silahlı kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile sevk tehirleri sona erenler, dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

3. Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2020 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve türk silahlı kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığınca 24 Nisan 2020 tarihinde e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.

5. Seçim ve sınıflandırma sonucunda;

A. Yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 29 Nisan 2020 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan mayıs celp ve sevk dönemine tabi olanlar 29 Nisan 2020 tarihinde, haziran celp ve sevk dönemine tabi olanlar 28 Mayıs 2020 tarihinde, temmuz celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 18 Haziran 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

B. Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlıklarınca verilecektir.

C. Yol ve iaşe parası, e-Devlet'ten sevk evrakını alan yükümlülere adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği, askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını alan yükümlülere ise sevk evrakını aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilmektedir. yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile Pttmatiklerden alabileceklerdir.

6. Seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

7. 7179 sayılı askeralma kanununun 27'nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

8. Yükümlüler bu duyuru metnine https://asal.msb.gov.tr internet adresinden ve trt teleteksten ulaşabilirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR