Gerçek ortaya çıktı, herkes peşine düştü! Türkiye liste başında

Koronavirüs salgını, tedarik zincirinin tek bir coğrafyaya bağlı olmasının sakıncalarını tüm dünyaya gösterdi. Hal böyle olunca Avrupa dahil olmak üzere gelişmiş ekonomiler alternatif tedarik merkezleri arayışı içine girdi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, "Türkiye'nin dinamik üretim yapısı ve avantajlı coğrafi konumu ile bu ülkelerin başında geliyor” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2020 13:06 GÜNCELLEME 17.05.2020 13:17 EKONOMİ
Gerçek ortaya çıktı, herkes peşine düştü! Türkiye liste başında
Gerçek ortaya çıktı, herkes peşine düştü! Türkiye liste başında

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, pandemi sürecinde de görüldüğü gibi Türkiye'nin aydınlık yarınları için üretim gücünü ve üretim arzusunu ayakta tutmak gerektiğini belirterek, "İSO olarak hazırladığımız 'Kovid-19 Sonrası Sektörel Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları' projemiz ile önümüzdeki dönemi Türk sanayisi için fırsata çevirmeye yönelik aksiyonları ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

 

İSO Meslek Komiteleri'nin Kovid -19 İstişare Toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla telekonferans yöntemi ile gerçekleştirildi. İSO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen İSO Başkanı Bahçıvan, yeni normale dönüşe iyi planlama ile hazırlanmak gerektiğini bildirdi.

ÜRETİMİN GÜCÜ GÖRÜLDÜ

 

"Bu krizi bir tünel olarak görürsek, tünele girdiğimiz noktadaki gerçeklerle, tünelden çıkacağımız noktadaki gerçekler aynı olmayacak" değerlendirmesinde bulunan Bahçıvan, şunları aktardı:

"Bu süreçte Türkiye'nin üretmek zorunda olduğu bir kez daha görüldü. Ülkemizin aydınlık yarınları için bu arzuyu ve üretim gücümüzü ayakta tutmak zorundayız. İSO olarak 'Kovid 19 Sonrası Sektörel Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları.' projemizi başlattık. Proje ile küresel gelişmeleri de yakından takip ederek önümüzdeki yeni dönem için tüm sektörlerimizin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini tespit etmeye ve her yönüyle önümüzdeki dönemi Türk sanayisi için fırsata çevirmeye yönelik aksiyonları ortaya koymaya çalışacağız."

TEDARİK TEKELDEN ÇIKMALI

Salgının, tedarik zincirinin tek bir coğrafyaya bağlı olmasının sakıncalarını tüm dünyaya gösterdiğini anımsatan Bahçıvan, Avrupa dahil olmak üzere gelişmiş ekonomilerin alternatif tedarik merkezlerinin arayışı içinde olduğunu aktardı. Türkiye'nin, dinamik üretim yapısı ve avantajlı coğrafi konumu ile birçok sektörde tedarik noktası anlamında konumunu güçlendirmeye aday ülkelerin başında geldiğini bildiren Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, yeni yatırımları ülkemize çekmek için yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adımları hızla atmalıyız. Yine firmalarımızın ve çalışanlarımızın kendilerini daha güvende hissedebilmeleri için bu konuda yetkin ve önde gelen İş Sağlığı Güvenliği (İSG) firmalarıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, işletmelerimizde daha sağlıklı çalışma koşulları açısından alınması gereken önlemler için her ölçekteki sanayi firmalarımıza rehber olacak bir model üzerinde çalışmaya başladık. Yakında sanayicilerin hizmetine sunacağız."

SANAYİCİNİN ÇARKI GELECEĞE DÖNÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sanayicilerin pandemi sürecinde sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemeleri alanında başarılı çalışmalar yaptığını belirterek “Yurt dışından gelecek siparişler ve iç piyasanın hareketlenmesiyle sanayicimizin geçici molası sona erdi. Türk sanayisinin çarkları şimdi gelecek için dönüyor. Salgın ve sonrasındaki dönemde sanayicilerin üzerinde durması gereken 4 temel unsur öne çıktı; çalışanların sağlığının güvence altına alınması, yerlileşme ve katma değerli yerli üretim, stratejik üretim dönüşümüne imkan verecek şekilde küresel gelişmelerin yakından takip edilmesi ve yeni normalde uluslararası piyasalarda oluşacak fırsatlar” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • anadolu ligi 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım Özbekistanda üretim yapıp abd ye mal gönderiyor ,gel Türkiyede üret diyorum ,oda askari ücret burada 100 dolar ,Türkiyede kaça maal edip abd ye kaça satacam diyor.
    Cevapla
  • Murat menekşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Umutsuzluk iyi bi şey degildir,de devleti devlet yapan haklıdır.eğer halkın maddi ve psikolojik durumu iyi değilse dünyada tek üretici türkiye bile olsa ise yaramaz.devlet adamları önce halk diyecek sonra biz
    Cevapla
  • Gönül kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkese yardim etsin kendi icimizde ihtiyaci olan cok benim bildigim tek bir gercek var once kendi ulkeni goreceksin ondan sonra baskalari biz kendi kendimize birakilmis bir millet olarak yaşarken de ölüyoruz
    Cevapla
  • Öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslek Liseleri 3 yıl olsa, özendirici olabilir.
    Cevapla
  • Teog gelsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Meslek Liseleri teşfik le, öneriyle gitmiyor. 600 kişilik meslek liseleri 2 yılda 130 a düştü. Teog geri gelmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR