Resmen duyurdular: “Türkiye’ye S-125 hava savunma füzesi teslim ettik”

Ukrayna devletine bağlı savunma ihracatı ajansı UkrSpetsExport CEO’su Vadym Nozdrya, Ukrayna tarafından Türkiye’ye S-125 Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS) teslim edildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 12:21 GÜNCELLEME 07.10.2020 12:21 EKONOMİ
Resmen duyurdular: “Türkiye’ye S-125 hava savunma füzesi teslim ettik”
Resmen duyurdular: “Türkiye’ye S-125 hava savunma füzesi teslim ettik”

Ukrayna devletinin savunma sanayii ihracatından sorumlu ajansı UkrSpetsExport ‘un CEO’su Vadym Nozdrya; geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, Ukrayna tarafından Türkiye’ye S-125 Hava Savunma Füze Sistemi teslim edildiğini açıkladı. Nozdrya, “… Benzer şekilde, başka bir özel şirket olan Aerotechnika da bizimle başarılı bir şekilde çalışıyor ve çalışmaları sonucunda modernize edilmiş bir S-125 Yerden Hava Füze (SAM) Sistemi, Eylül ayında bir Türk müşteriye gönderildi.” ifadelerinde bulundu.

S-125 Hava Savunma Füze Sistemi

 

 

Türkiye’ye teslim edildiği iddia edilen söz konusu sistemin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mi yoksa bir savunma sanayii şirketine mi teslim edildiği ise açıklanmadı.

S-125 (NATO RAPOR ADI: SA-3 GOA)​

 

 

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) zamanında geliştirilen S-125, Orta Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi’dir. Sistem tarafından kullanılan katı yakıtlı hava savunma füzeleri, radyo dalgaları aracılığıyla hedefe yönlendirilmektedir.

S-125, zamanla birçok modernizasyona tabi tutulmuş ve farklı konfigürasyonları geliştirilmiştir. Ukrayna merkezli Aerotechnica şirketi, 2010 yılında S-125-2D Pechora adlı modernize edilmiş bir S-125 konfigürasyonunun lansmanını gerçekleştirmiştir. Katı hal dizinli yeni bir radar sistemine sahip olan S-125D-2D, modernize edilen füzeler ile 40 kilometrelik angajman menziline sahiptir.

S-125D-2D, menzil açısından Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan MIM-23B HAWK Hava Savunma Füze Sistemi ile benzer bir performans göstermektedir.

KAYNAK : Savunmasanayist
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Zorbey 4 yıl önce Şikayet Et
    basit bir başlık değiştirme ile 40 km menzilli roket işte..ucuz ve çok sayıda olmalı ki türkiyede iş yapsın veya libyada sürpriz hava saldırısına karşı kullanılabilir. düşman sürpriz yapacaksa jammer çalıştıramaz.veya bariz durumlarda jammerin yerini saptamak için bile bunlardan koymak yeterli olur. düşmanın elindekileri çözüp koral ile kontrol sağlamak amaçlı..vs yani eleştirmeden önce azcık bi düşünün..
    Cevapla
  • Hakkı An 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ve KAZAKİSTAN da Kıtalar arası füzeler den kaldı mı acaba. İRAN ve ÇİN e satmıştı; Sovyetler dağıldığında...
    Cevapla
  • HAYDAR ASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    radyo dalgalarıile kontrol ediliyor yani basit bir jammer bile bunu engelleyebilir neden alındı acaba teknoloji olarak bayağı bir geri kalmış gerçi güncellenmiş ama yeterlimi ?
    Cevapla
  • Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    Koral devredeyken kullanılır yada milked dahada milkar vb.Türkiyenin şeçenekleri yok değil!Çok küçümseme kardeşim ordunun durumunu.Ha geri kaldığımız elbette bir nokta var.Onuda zaten biliyorsun hava savunma füze sistemi.Ama elektronik harpte rusyayada kafa tutulur,Amerikayıda ezip geçer!(örnek olarak).Şimdi geri kaldığımız noktaları tamamlama zamanı
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    kafanı yorma haydar teknolojisi araştırılıp daha iyisi ve bu tür silahlara karşı savunma planları yapılıyordur.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu füzeler yeni nesil uçakları algılamıyor bile. Libyada hiç iyi sınav vermediler. Neden alındı acaba ?
    Cevapla
  • Timur 3 yıl önce Şikayet Et
    Dalgamı geçiyorsun!F117yi düşürdü o sırbistanda!Lütfen şöyle bilmeden konuşmayın.
    Cevapla
  • OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim amaçlı bir vakıf şirketi aldı. Kullanmak için değil. Düşmanda var bu. Bizde nasıl kurtuluruz eğitimi için.
    Cevapla
  • hunkartensi 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya da bazı ülkele ülke vatandaşı olmanın anlamını dahi bilmeyen bazı kişilere vatandaş olmanın anlamını öğretmeli ülkede yaşayan çoğunluğun çıkarını görmezden gelip az bir lobinin isteğini yapmak ülkeler için yararlı değil ABD lobiler yüzünden hava savunma silahlarını satmadı sonucu ne oldu ortada aynı şey şimdide Kanada için geçerli oda lobinin istediğini yapıyor ne oluyor Türkiye ye devamlı sattığı malı satamayacak unuttukları bir şey var dünya çok büyük bir pazar Türkiye de bu pazarın ortasında bulunuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR