Arap gazetesi, Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile elde ettiği büyük gücü duyurdu

Dünyanın gözü Karadeniz'de 405 milyar metreküpe çıkan gaz rezervimize çevrilmişken, keşfi yapan Fatih'le birlikte Kanuni gemisi ve su altı robotu Kâşif de yeni rezervler için göreve hazırlanıyor. Öte yandan yeni rezerv keşfi dünya basınında da büyük yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 07:26 GÜNCELLEME 20.10.2020 05:50 EKONOMİ
Arap gazetesi, Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile elde ettiği büyük gücü duyurdu
Arap gazetesi, Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile elde ettiği büyük gücü duyurdu

Türkiye'ye ilk müjde 21 Ağustos'ta 320 milyar metreküp doğalgaz keşfiyle geldi. Ardından önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuna-1 kuyusunda 85 milyar metreküp rezerv daha tespit edildiğini açıkladı. Böylece söz konusu bölgedeki rezerv 405 milyar metreküp olarak revize edildi.

 

DOĞALGAZ DÜNYA BASININDA

 

Yıllık 40-45 milyar metreküp tüketimi olan Türkiye'nin yaklaşık 10 yıllık ihtiyacına karşılık gelen bu rezerv, dünya kamuoyunun da gündeminde önemli yer işgal etti. İngiliz Reuters ajansı, 2023'te başlayacak ilk gaz akışı ile Türkiye'nin enerjide Rusya, İran ve Azerbaycan'a bağımlılığının azalacağını belirtirken, 2025'ten itibaren 15 milyar metreküp gaz akışı öngörüldüğünü kaydetti.

Amerikan Associated Press ise "Enerji uzmanları 405 milyar metreküplük gazın önemli olduğunu söylüyor ama Türkiye'nin enerji merkezi olmasına yetmeyeceğini söylüyor" ifadesini kullandı.

Fransız AFP "Türkiye'nin ekonomisi salgın sebebiyle hassaslaştı, para birimi zayıfladı. Ülkede yüksek maliyetli enerjiye olan bağımlılığın hafiflemesi ümit ediliyor" dedi.

ARAP GAZETESİNDEN ÇARPICI MANŞET: PAZARLIK GÜCÜ TÜRKİYE'DE

İngiltere'nin başkenti Londra'dan Arap dünyasına yayın yapan Şark-ül Evsat gazetesi de "Türkiye'nin uzun vadeli doğalgaz alım sözleşmelerinin dörtte birinden fazlasının süresi önümüzdeki sene doluyor. Türkiye'nin pazarlık gücü artacak, daha iyi fiyattan sözleşme yapma fırsatı doğacak" tahmininde bulundu.

Türkiye'nin doğal gaz keşfi satıcıları telaşlandırdı! İlk teklif İran'dan

KANUNİ SONDAJ GEMİSİNİN ROTASI KARADENİZ

Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak üzere yola çıkan Kanuni gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Bugün İstanbul’a ulaşacak gemi, Haydarpaşa Limanı'na çekilecek. İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmesi için kule söküm işlemleri tamamlanacak geminin, kasım ayı sonunda Zonguldak'taki Filyos Limanı'na ulaşması bekleniyor. Kulenin montajı ve diğer bakımların ardından Karadeniz'e açılacak Kanuni, Fatih ile sondaja başlayacak.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Sahabettin Kırkayak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey büyük Allahım,şaşırttığın kulunu nasılda kılıktan kılığa sokuyorsun.Bu gazın ismi FİTNE-GAZ,doğal falan değil bunlar
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 3 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH diyelim yüce Allah Turkiyemizi Zengin etsin. Allah nazarlardan korusun TÜRKİYE,yi
    Cevapla
  • Zeytin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav Reis ne işin var doğalgazla, Altay'la, tb2 ile, Akıncıy'la, Atak'la, Hürkuş'la, Türksat' la, Togg'la, yerli ilaçla, şehir hastaneleriyle, Fatih projesiyle, Aksungur'a, milgemle. Yazarken yoruldum daha yazamadığım yüzlercesi var. Musluk aç, katma değeri yüksek sakız üret, kahvede yeni oyunda sıfır deste açtır. Olmuyor Reis böyle. :)
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet etrafına bak Türkiye uçuyor, millet uçuyor, millet kıraathanesini de ben mi açtım, kek ye, vakit geçir!
    Cevapla
  • İlyas 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yollarını açık etsin.
    Cevapla
  • behzat gül 3 yıl önce Şikayet Et
    hilmi kardeş sana katılıyorum bundan hiç şüphen olmasın chp iktidar olursa vanalara beton döker
    Cevapla
  • Fatihin fedaisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp ,Türkiyede yaşayan Müslüman olmayan azınlıkların güvencesi için kurulmuş bir partidir..Türk gibi görünerek Avrupalı devletlerin kültürüne ve inancına Müslüman Türkleri asimile etmek için parti görünümünde kurulmuştur..Tarih boyunca yaptıklarına bakın hep Müslüman ve Türk kültürünü yıkmak üzerine hareket etmiştir..
    Cevapla
  • Fethiyeli Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP daha güzel tanımlanamaz, aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz'de yüz haklisin kardeşim. Rabbim Milletimizi bir daha CHP örgütünün eline düşürmesin. Evet örgüt dedim çünkü CHP, siyasi parti görünümlü, bir örgüttür...
    Cevapla
  • Ufuk Cimit 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP müslüman olmayan azınlıklara cehennem azabı yaşatmıştır. Ak Parti zamanında vakıf malları iade edildi. Noel kutlamaya başladılar. Cumhuriyet tarihinde ilk kilise Ak Parti zamanında inşaata başladı. Bunlar utanılacak şeyler değil, bilakis öğünülecek olaylar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR