Ermenistan'dan Türk SİHA'ları hamlesi! NATO'ya sürpriz başvuru

Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri almak için karşı harekat gerçekleştiren Azerbaycan, cephede emin adımlarla ilerliyor. Büyük hezimete uğrayan ve SİHA'ların korkusu yüzünden savaş meydanında artık askerlerini tutamayan Ermenistan ise NATO'ya başvurup Bayraktar SİHA'ların Karabağ'da kullanılmasına onay verilip verilmemesini sordu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 10:28 GÜNCELLEME 20.10.2020 05:48 DÜNYA
Ermenistan'dan Türk SİHA'ları hamlesi! NATO'ya sürpriz başvuru
Ermenistan'dan Türk SİHA'ları hamlesi! NATO'ya sürpriz başvuru

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rus Kommersant gazetesine Azerbaycan ile yaşanan çatışmalara dair mülakat verdi.

 

ONLARCA GÖRÜNTÜ YAYINLANMASINA RAĞMEN "SİVİLLERİ VURUYORLAR" YALANINA SARILIP NATO'YA ÇAĞRI YAPTI

Sarkisyan, Erivan'ın savunma bakanlığı ve dışişleri bakanlığı düzeyinde NATO yetkililerine silahlarının Dağlık Karabağ'da kullanılmasına onay verip vermediğini sorduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "NATO liderliğinden Türkiye'ye şu anda yaptığı şeyi yapması için yeşil ışık yakıp yakmadığına dair bir açıklama almamız gerekiyor. Konu sadece F-16 ile ilgili değil (Erivan, F-16'nın Ermenistan'a ait bir SU-25 savaş uçağını düşürdüğünü iddia ediyor). Türkiye'nin "Bayraktar" adlı insansız hava aracı her gün yoğun bir şekilde sadece cephede değil, sivillere karşı da kullanılıyor. Bu bir NATO ürünü ve unsurları Avusturya'dan Kanada'ya kadar farklı NATO ülkelerinde oluşturuldu."

 
KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yana dönerseniz dönün, arka tarafınız gene arkada kalır.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO bu savaşta gülle, mancınık, ve sapan taşından başka hava silahı kullanılmasını yasaklasın. (İyi de o zaman da yine ermeniler kazanamaz ki. Ulan napsak.)
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    f35i bize vermeyen natoya mı soracağız kime silah sattığımızı.
    Cevapla
  • oben 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler atalarının yaptığını yapıyorlar cani millet .osmanlıda , kurtuluş savaşındada kaçarken sivilleri yaktılar öldürdüler benim ermeni hakkım da duruyor
    Cevapla
  • Hacı Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz verdik, natoya onaylamak düşer...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR