Benzin ve motorine zam: Eşel mobil devreye alındı

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 21 kuruş zam geldi. Söz konusu artış pompa fiyatlarına 17 kuruş olarak yansıyacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2020 18:00 GÜNCELLEME 14.12.2020 18:03 EKONOMİ
Benzin ve motorine zam: Eşel mobil devreye alındı
Benzin ve motorine zam: Eşel mobil devreye alındı

AA muhabirinin Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) aldığı bilgiye göre, motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ayarlamasıyla karşılandığı Eşel Mobil Sistemi bu yıl benzin için ilk kez devreye alındı.

 

 

Motorine de 15 kuruş zam geldi ama artışın tamamı Eşel Mobil Sistemi gereği vergi ayarlaması ile ÖTV'den karşılandığından pompa satış fiyatlarına yansıtılmayacak.

Buna göre, benzinin fiyatında yaşanan 21 kuruşluk artışın 17 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 4 kuruşluk artış vergiden karşılanacak.

 

 

Ankara'da ortalama 7,10 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,27 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 7,09 liradan 7,26 liraya, İzmir'de 7,15 liradan 7,32 liraya yükselecek.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Mehmetsinan 3 yıl önce Şikayet Et
    2 krs indirim 50 kuruş zam çok güzel
    Cevapla
  • VaTaNdAş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada petrol fiyatları artıyor. bizim halkımız devletine sövüyor. ne çok hain var şu ülkede!
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Düz hesap ikisinide 10 tl yapın vatandaşı boşuna zam var derdiyle uğraştırmayın zaten yakında 10 tl olur dolar düşer fiyatlar düşmez dolar çıkar fiyatlar hemen pompaya yansır adaletli olun adaletli EPGİS mi neyse her şeyi adaletli denetlesin çoğu istasyon yapılan çoğu indirimi yansıtmıyor ama zam gelince şap diye yapıştıyor pompaya zammı
    Cevapla
  • Cehennem 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete yapılacak zamın yeri dolduruldu durmak yok pompaya devam
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    endir bindir böyle alışması zor oluyor yılsonu geliyor 1 ocak ihtibarıyla 10 lr yapın 1 sene gecerli olsun milletde rahatlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR