Bir sosyal medya şirketi daha Türkiye'ye temsilci atayacak

VKontakte ve Youtube'un ardından Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2021 18:20 GÜNCELLEME 08.01.2021 18:20 EKONOMİ
Bir sosyal medya şirketi daha Türkiye'ye temsilci atayacak
Bir sosyal medya şirketi daha Türkiye'ye temsilci atayacak

1 Ekim'de yürürlüğe giren 'Sosyal Medya Yasası'nın ardından Çin merkezli sosyal medya platfomu TikTok, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı.

 

 

TikTok'un Türkiye'ye temsilci atayacağını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Temennimiz diğer sosyal ağ sağlayıcıların da bir an önce temsilcilerini bildirmeleri ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri." ifadesini kullandı.

Daha önce Rusya merkezli sosyal medya platformu VKontakte (VK) ilk temsilci atayan şirket olmuştu. ABD'li video paylaşım sitesi YouTube ise temsilci atama sürecini başlatma kararı aldığını duyurmuştu.

 

 

1 Ekim itibarıyla yürürlüğe giren yasanın ardından Türkiye'de günlük erişimi 1 milyonu geçen yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülükleri için 2 Kasım'a kadar süre tanınmıştı.

Yasal sürenin sona ermesinin ardından BTK tarafından temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok, Pinterest, LinkedIn ve Dailymotion şirketlerine ise 10'ar milyon lira ceza kesilmişti.

YORUMLAR 2
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    o atamasın ya, biliyor bu ülkede çok taraftarı var atar tabi
    Cevapla
  • Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tiktok yasaklanmali zararli pis bir zihniyet urunu eger yasaklayamiyosaniz da en azindan yurt disi paylasimlari gorunmesin ziraa hiç iyi örnek olmuyo veletlere
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR