Almanya satmayınca İHA parçasının yerlisi üretildi! Tutuştular: Bizden alın indirim yapalım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bayraktar TB2’lerin pervanelerinin Almanya'dan alındığını ancak son dönemde ülkenin bu ürünleri vermemeye başladığını söyleyerek, pervanenin yerli olarak üretilerek kullanılmaya başlandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2021 13:30 GÜNCELLEME 14.02.2021 13:36 EKONOMİ
Almanya satmayınca İHA parçasının yerlisi üretildi! Tutuştular: Bizden alın indirim yapalım
Almanya satmayınca İHA parçasının yerlisi üretildi! Tutuştular: Bizden alın indirim yapalım

Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımlar birçok ülkeyi rahatsız ediyor. Yerli üretim SİHA ve İHA'ları tüm dünyada büyük ses getirirken, bununla beraber ülkelerin uyguladığı ambargolarda hız kazandı.

ALMANYA VERMEYİNCE YERLİSİ ÜRETİLDİ

SİHA ve İHA'lara karşı son örtülü ambargo ise Almanya'dan geldi. Bakan Varank, TB2'ler için Almanya'dan alınan pervanelerin verilmediğini sonrasında ise yerlisinin üretildiğini açıkladı.

ALMANYA TUTUŞTU İNDİRİM TEKLİF ETTİ

Konu ile ilgili Varank "Bayraktar İHA'ların pervanesi Almanya'dan geliyordu. Bir süre sonra Almanya bunları vermemeye başladı. Baykar da, kendi pervanesini geliştirdi. Bunun üzerine Almanya "biz size bunları satabiliriz, hatta indirim bile yaparız" teklifinde bulundu" dedi.

YORUMLAR 380 TÜMÜ
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    pervane nedir ki dışarıdan alınıyordu.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman yerli üretim dışa bağımlılığı bitirin ambargo uygulayıp sonra yerli üretimleri görünce tekrar kaldırıp kendilerinden almalarını isteyen ülkelere rest çekmek gerekir onlar bizim gelişmemizi istemiyorlar umarım onlardan almayız
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Ambargo yapanı da vermeyeni de satmayanı da SEVİYORUM(!) . Böyle devam edin ki ÜLKEM şaha kalksın.
    Cevapla
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    yavrum benim ..akıldan mı çıkarsın sen.. daha dur 1. DÜNYA SAVAŞINDA ATTIĞIN KAZIK DURUYOR ,DAHA SORULMADI.. İNGİLİZLER, SONRA DA ABDLİLER MANİ OLDU. ama biraz daha bekle sen. sonunda bize nasıl muhtaç olacaksın dünya görecek.. sultan hamide ve sonrasında attığın kazıklar asla unutulmaz. resmi tarih unutur ama gerçek tarih unutmaz.
    Cevapla
  • sakar şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    sen o pervaneni al bi tarafına monte et ondan sonra uçarsın o hızla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR