Erdoğan müjdeyi açıkladı

TRT'teki programda cuma gününü işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 135 milyar metreküp yeni doğal gaz rezervi bulduğunu açıkladı. Geçen yıl da Karadeniz'de 405 milyar metreküp gaz bulunmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2021 07:52 GÜNCELLEME 05.06.2021 09:06 EKONOMİ
Erdoğan müjdeyi açıkladı
Erdoğan müjdeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta bir dizi program vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlattı.

Cuma namazını, açılışını yaptıkları Uzun Mehmet Camisi'nde kıldıklarını söyleyen Erdoğan, "Deniz kıyısında inşa edilen bu camimizin şehrimize kazandırdığı mehabet, önemli bir medeniyet eseri olarak Zonguldak'ımıza farklı bir zenginlik kazandıracaktır" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Denizkurdu-2021 Tatbikatı'na bağlanarak kahraman askerlere başarılar dilediklerini belirten Erdoğan, daha sonra herkesin merakla beklediği müjdeyi açıkladı.

Erdoğan, Filyos Limanı'na ilişkin, "2023 hedeflerimiz arasında yer alan ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına çıkarma projemizin de önemli altyapılarından biridir" dedi.

Erdoğan ayrıca, Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz rezervinin keşfedildiğini duyurdu.

Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.

Böylelikle Türkiye, Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfetmiş oldu

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT den haber var mı ?
    Cevapla
  • Adam haklı 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT li vatandaşlara çözüm bulunmalı..EYT liler bu ülkenin vatandaşı değil mi?.Adam beleş emeklilik istemiyor, çalışmış primini fazlasıyla bu ülkeye ödemiş..Sende 25 sene devlete öde seninde hakkındır.
    Cevapla
  • Devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok ne olacak hep kendi kursağını düşünüp durma 40 yaşında emiklilik mı olur
    Cevapla
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes yine biliyor gibi yorum yapmis sizlere agiziyla kus tutsalar yaranamzlar yav
    Cevapla
  • doğru söz 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldan beridir buluyoruz petrol doğalgaz .çıkarması 4 yıl sürer diyenler 2 yıl sonra aynı yerde olunca bakalım ne diyecekler.
    Cevapla
  • Seyit 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ziltak oyna
    Cevapla
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesela yani....
    Cevapla
  • Naciye hanim 2 yıl önce Şikayet Et
    En son gaz müjdesinde dolar 6 küstürdü bakalım bu GAZ müjdesinde sonra kaç olacak
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibiler oldukça dolar daha çoook yükselir. Kafanızın almadığı şey doların yükselmesi Türkiye için artı değer. İhracaatımız artarken aynı zamanda ithalatımızın en büyük gideri olan petrol ve gaz bulunmasıyla cari açık inecektir. Aslında siz herhalde domates alırken dolar veriyorsunuz. O yüzden çok feryat ediyorsunuz. Merak etmeyin sizin istediğiniz başa gelirse size doları bir tl'ye indirir.
    Cevapla
  • Trtr 2 yıl önce Şikayet Et
    Naciyecik en son petrol bulunduğu zamanla şuanda çıkartılan petrol hemen hemen aynı yani o petrol daha çıkmadıki zaten çıkmadı 4-5 sene sürer diyorlar , dolar yükseldi o fark ordan geliyor yadeyse bizim zaten petrolde çıkarttığımız yok cari açığımızın %80 petrol ve türevlerinde kaynaklanıyor ama siz bu yorumu iyi niyetinizden yapmadınız çünkü sizde biliyorsunuz.
    Cevapla
  • Seyit 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bulunanı cikarmaya baslayinca dollar da Alton da dùşer. Ogunlere az kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR