Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışında konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2021 17:58 GÜNCELLEME 09.07.2021 17:58 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da müjdeyi verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlere müjde vermek istiyorum. Diyarbakır Cezaevini boşaltıyor ve Kültür Merkezi olarak hizmete sunuyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bugün Diyarbakır'ı bir başka görüyorum. Diyarbakır çok çok coşkulu. İki gözüm Diyarbakır'ın tüm ilçe, mahalle, hanelerindeki kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum.

Toprakları üzerinde 10 peygamberin 500 sahabenin mezarı olan bu şehri, Selahaddin Eyyübi'nin feyz aldığı bu şehri, Haçlı ordularını defalarca bozguna uğratan Sultan Kılıçarslan'ın meftun olduğu bu şehri, sanatçı, edebiyatçılara ev sahipliği yapan bu şehri, ezelden beri bizim olan bu şehri tüm kalbimle selamlıyorum.

SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Kurşunlu Cami bu şehrin hizmetkarının da hasmının da kim olduğunun şahididir. Sizler Kurşunlu Cami'ni tahrip edenlerin kimler olduğunu iyi biliyorsunuz. Diyarbakır Anneleri'nin yüreklerini kimlerin yaktığını da gayet iyi biliyorsunuz. Başkalarının evlatlarını dağa gönderenleri, kendi evlatlarını yurt dışında nasıl yaşattıklarını da iyi biliyorsunuz. Diyarbakır, barış, huzur ve refah şehri olmuştur. Türkiye'nin ilk 5 sanayi şehrinden biri Diyarbakır'dı.  Karabasan gibi, bölgenin özellikle Kürt kardeşlerimin üzerine terör laneti çöktü. Terör Diyarbakır'ı sefalete, yoksulluğa, işsizliğe mahkum etti. Güzelim Diyarbakır'ı perişan ettiler. AK Parti'yi kurduğumuzda buraya geldik. İktidara geldiğimizde ne istiyorsunuz diye sordum. Bize sadece OHAL'i kaldırın yeter dendi. Hükümete gelince ilk iş olarak OHAL'i kaldırdık mı? Söz verdik sözümüzü yerine getirdik.

KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK HİZMETE SUNUYORUZ

Bugün sizlere bir müjde vermek istiyorum. Diyarbakır cezaevini yakında boşaltıyoruz. Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz. Adalet Bakanlığı bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. 

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Diyarbakır bin yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi'nin yapım ihalesini 19 Temmuz'da yapıyoruz. Hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

TOKİ vasıtasıyla Diyarbakır'da konut projesini hayata geçirdik. 18570 konut projesini hayat geçirdik. 2705 sosyal konut yapımına devam ediyoruz. Millet bahçelerinden Diyarbakır'da toplam büyüklüğü 396 bin metre kare olan 6 adet projemiz var.

Terör nedeniyle büyük zarar gören Sur ilçesini adeta baştan sona yeniden yaptık, yapıyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz 411 milyon liralık yatırım yaptı. Konut projelerimizi, altyapı, üst yapı ve restorasyon çalışmalarımızı bitirme aşamasına geldik.

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Veysel...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım , Siirt için de yatırım bekliyoruz Burada insanlar işsiz , kaldırımlar işsiz insanlardan geçilmiyor artık ve yıllardır bu böyledir Lütfen Siirt mize de bir yardım eli uzatın çocuk akşama çikolata getirmesini istedi diye eve geç giden babalar var bu Siirt te
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni Diyarbakır'da gormek reis en güzel mutluluk uzaktan da olsa seni canlı görmek ayrı güzel hoş geldiniz amede sahabeler şehrine Rabbim yoklugunuzu göstermesin başımızdan eksik etmesin tekrar bekliyoruz başımızın gözümüzün üstüne başkanım
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbul ne yaptı ki, diyar ı bekirden ne bekliyoruz.. .tutturmuşlar bir z kuşağı nankörlüğün adı z kuşağı.. sen ne kuşağı isen evladında tabiki o kuşak olacak...gençleri suçlama kolaycılığına kaçmadan herkes yakın tarihimizi çoçuğuna öğretse hiç fena olmaz..
    Cevapla
  • Kürt 2 yıl önce Şikayet Et
    Akp satan kürtler degil kürtler yine en çok oy verendir doguda oy kaybı yok batıdada cıkan oyların coguda kürtlerden oy alıyor akp batı illerden oy vermeyen milliyetci olupda hdp chp oy verenlere sorun biri milliyetci biri Atatürk cü bakıyorum da en çok vatana ihanet edenler onlar tam tersi kürtler oyunu cogu akp yüzdeye vürürsak yüzde 70 oyu akp gidiyor diyer taraf da milliyetçi Atatürkçü oyunun yüzde 1 zor oy veriyor
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı Kürtlerin Babasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR