Stokçular kaçacak delik arayacak! Ceza üst sınırı artırılıyor

Vatandaşı koruma altına almak için önemli maddeleri de içerisinde barından 6. Yargı Paketi'yle birlikte önemli kararlar resmiyet kazanacak. Stokçuluğa verilen hapis cezasının üst sınırı 3 yıla çıkarılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2022 07:05 GÜNCELLEME 04.06.2022 09:13 EKONOMİ
Stokçular kaçacak delik arayacak! Ceza üst sınırı artırılıyor
Stokçular kaçacak delik arayacak! Ceza üst sınırı artırılıyor

Ev-arsa alım satımı, stokçular gibi önemli konuları içerisinde barından 6. Yargı Paketi AK Parti tarafından TBMM'ye sunulacak.

EV-ARSA SATIMINDA NOTER DETAYI

24 maddelik teklifle, ev-arsa alım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri artık noterler aracılığı ile de yapılabilecek. Taşınmaz satış vaadi sözleşmeleri ve taşınmaz satış sözleşmeleri noter huzurunda düzenlenebilecek.

STOKÇULARA CEZA ARTIRIMI

Teklif ile fiyatları etkileme suçu ile mal veya hizmet satımından kaçınma suçunun cezai müeyyideleri artırılarak, stokçulukla daha etkin mücadele edilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, stokçuluğa verilen hapis cezasının üst sınırı 3 yıla çıkarılıyor. Bu suçu işleyenler ruhsatlı simsar veya borsa tellalı ise ceza ayrıca yarısı oranında artırılıyor ve üst sınır 4,5 yıla çıkarılıyor. Yine, piyasada dalgalanma oluşturacak şekilde fiyatları etkileme suçunu işlemenin cezası da 2 yıldan 3 yıla yükseltiliyor.

HAKİM ADAYLIĞI UYGULAMASI KALKIYOR

Teklife göre, hâkim adaylığı uygulaması kaldırılıyor, bunun yerine hakim-savcı yardımcılığı müessesesi getiriliyor. Hâkim-savcı yardımcılığının süresi 3 yıl oluyor. Hâkim ve savcı yardımcılığı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar hâkim ve savcı olarak atanacak. Yargıtay, Birinci Başkanlık Kurulu 12 olan asıl üye sayısı 8’e, yedek üye sayısı da 8’den 4’e düşürülüyor. Ayrıca, birinci başkanlık kuruluna seçilecek üyelerin bir seçim dönemi geçmeden yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin sınırlama kaldırılıyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 144 TÜMÜ
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel gıda maddelerini un, yağ, seker, et,ekmek, sogan, patates vs. Devlet tekeline alsin kendisi satsin tarım kredi kooperatifi marketlerinde ve belediyelerin açacağı satış noktalarında bu iş pekala yapılabilir. Bursa Belediyesi burfaş ı kurmuş bir limonatayı 20 tl ye kucuk ayrani 5 liraya satıyor. Güya halka hizmet ediyor. Kazara yemek yemiş olsam bir hafta kendime gelemem. Mudanya istasyon tesisi kafe hizmeti de berbat.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Şimdi soru şu; 3 yıl ceza alsa ne kadar yatar? Yada kaç TL ye sulh olur?
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lisanslı depolarda ciddi miktarlarda arpa mısır buğday stoklanıyor. Aylık kira bedelleri çok düşük. İşi olan olmayan herkes stokçuluk yapıyor. Tarım bakanlığı bu lisansı depolara yeni bir yönetmelik getirmesi gerekir. Mevcut sistem lisanslı depolardaki stokçuluğu teşvik ediyor... İlgililere duyurulur. Ekonomi Bakanı tarım Bakanı ticaret Bakanı.
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gıdada stokun olmazsa Hepsini İHRAÇ edersennn Yarın elin adamı senin Ihraç ettiğinin aynı ürünü sana 5 katına satmaz mi????Sizin ekonomi ufkunuz bu mudur?Yurt içinde insanınızla uğraşmayı bırakın.Isteyeceginiz şey Kur u düşürmektir...Kuru.
    Cevapla
  • biz burdayız 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu çıkarmaktan daha önemlisi sert bir şekilde işbirlikçiyi tefeciyi yok edene kadar el aman dedirtene kadar uygulamak. artık bu ekonomik savaşı adam gibş verip piyasayı altüst eden spekülatörü stokçuyu provakatörü yok etmek gerek. biz tefeciye karşı ajanlara karlı yanınızdayız. bugünden tezi yok başlayın. yoksa bu ekonomik sıkıştırma ve baskı , Kılıçdaroğlu ve akşener biden den aldıklsrı güçle abd nin desteklediği tüm terör örgütlerini tekrar ülkemizde canlandıracak. vah o zaman ülkemizin haline!
    Cevapla
  • TÜRKALP 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum atayın market zincirlerine kaşar peyniri 95 tl olmuş 2 hatfa önce 70 tl olan kaşar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR