Ek MTV nasıl ve ne zaman ödenecek? İşte ilk detaylar

Meclise sevk edilen yeni torba yasada yer alan ek motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödenebilecek. Ağustos sonuna kadar ilk taksit, kasım ayı sonuna kadar da ikinci taksit tahsil edilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2023 16:51 GÜNCELLEME 06.07.2023 16:56 EKONOMİ
Ek MTV nasıl ve ne zaman ödenecek? İşte ilk detaylar
Ek MTV nasıl ve ne zaman ödenecek? İşte ilk detaylar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba teklif, memur maaş zammı dışında deprem bölgesinde ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanması için bazı düzenlemeleri de içeriyor.

Buna göre bu yıl için tüm araçlarda motorlu taşıt vergisi iki katına çıkarıldı. Tescil ve kayıtlı bulunan araçlarla, yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için 1 sefere mahsus ek motorlu taşıtlar vergisi uygulanacak.

MTV'DE İLK TAKSİT AĞUSTOS SONUNA KADAR

Ek motorlu taşıtlar vergisi iki taksitte ödenecek. Ağustos sonuna kadar ilk taksit, kasım ayı sonuna kadar da ikinci taksit tahsil edilecek.

AKARYAKITTA GERİYE DÖNÜK ÖTV ZAMMI

Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi'ne de geriye dönük zam uygulanacak. ÖTV, Ocak-Temmuz dönemine ait 6 aylık enflasyon kadar artacak.

2023 yılı için belirlenen genel kurumlar vergisi oranı yüzde 20’den yüzde 25’e yükseltildi. Bu oran bankalar, finansal kiralama, faktöring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketleri için yüzde 30 olacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • Reisci 9 ay önce Şikayet Et
    Bodruma bir günde 40 bin arac girsin tatil için ee para yok zor durumdayız yersen.. Açlıkdan nefesimiz kokuyor ama bodrum da tatil yaparım para yok diyene inanmayın millet ucuza yaşamaya alışmış biraz kemer sıkalım baylar bayanlar
    Cevapla
  • Memur 9 ay önce Şikayet Et
    Bence; - MTV her ay ödenmeli - Araç muayenesi 6 ayda bir yapılmalı - KDV %50'ye çıkarılmalı - ÖTV %250'e çıkarılmalı - Memur, asgari ve işçi maaşlarında %25 indirim yapılmalı Bizim halkımıza müstehak !!!
    Cevapla
  • Erkan 9 ay önce Şikayet Et
    Niye Chp gelemedi diyemi.
    Cevapla
  • kerem 9 ay önce Şikayet Et
    akparti kadar şanslı bir parti yok. dünyanın hangi ülkesinde olsa seçim kazanması imkan dahilinde değilken, chp sayesinde her seçimi kazanıyorlar. hep söylerim ülkede iktidar değil muhalefet sorunu var.
    Cevapla
  • Ercüment Yaman 9 ay önce Şikayet Et
    Kardesim ülkedeki sol mevcudu bu maksimum %30
    Cevapla
  • Syt 9 ay önce Şikayet Et
    Ver mehteri
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    bence araç muayeneleri de 2 yılda bir çok geç her sene olmalı. hatta ticarilerde bu 6 ayda bire düşürülmeli
    Cevapla
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Bence her gün araçlar muayeneye sokulmali
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    her ay olmalı ya da her hafta...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR