Döviz krizi yaşayan Mısır'dan devalüasyon kararı

Döviz krizi yaşayan Mısır'da Merkez Bankası, politika faizini 600 baz yükseltti. Kararın ardından Mısır Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı hızlandı. Mısır son iki yılda para birimini dördüncü kez devalüe etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2024 15:34 GÜNCELLEME 06.03.2024 15:34 EKONOMİ
Döviz krizi yaşayan Mısır'dan devalüasyon kararı
Döviz krizi yaşayan Mısır'dan devalüasyon kararı

Döviz krizi yaşayan ve IMF’den kredi arayışında olan Mısır’dan yeni adımlar geldi. Mısır Merkez Bankası, politika faizini 600 baz puan artırarak yüzde 27,25’e yükseltti.

Ülkenin Merkez Bankası, enflasyonla mücadele sürecini hızlandırmak ve temel enflasyonda düşüş sağlamak amacıyla parasal sıkılaştırma sürecini hızlandırma kararı aldığını bildirdi.

Dolar/Mısır Lirası kuru bugün 30,9'dan 50,70'e kadar yükseldi. Böylece kurda yaklaşık yüzde 70'lik artış kaydedildi. Söz konusu adım ile resmi dolar kurunun karaborsadaki değerine yaklaşmış olduğu kaydedildi.

Mısır son iki ylda para birimini dördüncü kez devalüe etti. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ülkenin döviz kurlarını birleştirmenin çok önemli olduğunu söyledi.

IMF, Mısır'ı yüzde 30'a yaklaşan enflasyona karşı para politikasını sıkılaştırmaya ve daha esnek bir resmi döviz kuru benimsemeye teşvik etti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR