Kira zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Mayıs ayında enflasyon yüzde 3.37 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 62.51 olarak belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2024 10:09 GÜNCELLEME 03.06.2024 11:15 EKONOMİ
Kira zam oranları belli oldu
Kira zam oranları belli oldu

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 3.37 yıllık yüzde 75.45 oldu.

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 62.51 olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 62.51 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 59.64 olmuştu.

Konut kiralarında ise yüzde 25’lik tavan zam uygulaması 2 Temmuz 2024’e kadar sürecek. Bu sürenin ardından konut kiralarında da daha önce olduğu gibi; on iki aylık enflasyon ortalamasına göre tavan zam oranının belirlenmesi bekleniyor.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Ersever 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük kuruluşu olup 500bin üyeden aylık sabit aidat alan ve demirçelik ler ve OYAK renonun sahibi olan OYAK ın , üyelerine yüzde yetmiş yedi vermesini büyük bir hediye gibi gösterilmesi sadece üyelerin değil insanlığın aklıyla alay etmektir.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Askari üçretin 17 bin olduğu yerde 15 bin kira istemenin adını sen koy.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    adam olmadıktan sonra ister kiracı ister ev sahşbi farketmez
    Cevapla
  • abdülhamid 3 hafta önce Şikayet Et
    İki yılda herşey yüzde 300 artarken ev sahibi sen yüzde 25 yapacaksın demek mantıklımı adaletlimi ev sahibinin suçu ne peynirimi herkesten ucuz alıyor tamiratınımı herkesten ucuz uaptırıyor cevap ver
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Hiç kimse ev sahiplerine öyle bir söz söylemiyorlar kiracılara yazık günah deyilmi hakkından fazlası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR