Yeni hamlesi Apple'ın hisselerini uçurdu!

Apple hisseleri, yapay zeka konusunda atılman adımlarla birlikte yatırımcı duyarlılığının iyileşmeye devam etmesiyle Aralık ayından bu yana ilk kez rekor seviyeden kapandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2024 10:55 GÜNCELLEME 12.06.2024 10:55 EKONOMİ
Yeni hamlesi Apple'ın hisselerini uçurdu!
Yeni hamlesi Apple'ın hisselerini uçurdu!

Apple hisseleri, şirketin yapay zeka ile ilgili bir dizi özelliği sergilediği ve ChatGPT üreticisi OpenAI ile bir ortaklık duyurduğu yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nın ardından dün yüzde 7,26 yükselerek 207,15 dolardan kapandı.

Apple hisseleri Nisan ayından bu yana yüzde 25 yükselirken, Şirket'in piyasa değeri dün 215,1 milyar dolar artarak 3,18 trilyon dolara ulaştı.

iOS 18 tanıtıldı! Hangi iPhone'lara yüklenecek? İşte gelecek olan bütün özellikler...iOS 18 tanıtıldı! Hangi iPhone'lara yüklenecek? İşte gelecek olan bütün özellikler...

“İDEAL ZAMANDA GELDİ”

LightShed analisti Walter Piecyk, "En yeni iPhone'a yapay zeka özelliklerinin eklenmesi Apple için ideal bir zamanda geldi. iPhone gelirleri durgun seyrediyor ve yükseltme döngüsü rekor düşük seviyelere gerilediği için kurulu tabanının büyük çoğunluğu eski telefonlara sahip.

Bu nedenle Apple'ın uzayan yenileme döngüsünün dengelenmesini ya da tersine çevrilmesini teşvik etmesi kolay olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR