Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen engeli savundu. Uraloğlu, "Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü?" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 11:51 GÜNCELLEME 16.09.2024 12:31 EKONOMİ
Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz
Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram'a erişim engeli getirdik. Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü? Elbette zarar gören bazı insanlarımız, ticaretle uğraşanlar olmuştu ama orayı gerçekten doğru kullanmamız lazım. Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz ama ülkemizin, toplumumuzun hassasiyetleri, kanunları, kuralları var. Onları hep beraber korumak, kollamak durumundayız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Kampı"na katıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın ardından gençlerle bir araya gelen Uraloğlu, bir dizi konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"BİZ ASLA YASAKÇI BİR ZİHNİYET İÇERİSİNDE DEĞİLİZ"

Geçtiğimiz günlerde Instagram'a getirilen erişim engeline değinen Bakan Uraloğlu, "Instagram'a erişim engeli getirdik. Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü? Elbette zarar gören bazı insanlarımız, ticaretle uğraşanlar olmuştu ama orayı gerçekten doğru kullanmamız lazım. Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz ama toplumumuzun hassasiyetleri, kanunları, kuralları var. Onları hep beraber korumak, kollamak durumundayız." ifadelerini kullandı.

URALOĞLU: TÜRKİYE'DE ŞU ANDA KİŞİSEL VERILERİN ÇALINMASIYLA İLGİLİ BİR GÜNDEM YOKTUR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu'nun ardından basın mensuplarının "kişisel verilerin sızdırıldığı" iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu yönde bir açıklamalarının olmadığını vurgulayan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Çok net söylüyorum, kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir sözü cımbızla çekip, sanki 'Türkiye'de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır' diye kimse haber yapmasın, şu anda öyle bir gündem yoktur. Bu şekilde cımbızla çekilip arkasına ve önüne yorum ekleyerek, yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur.

Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunulması asla doğru değildir. Bununla ilgili de ayrıca başka bir şey söylenmesine gerek yok.

Türkiye'de şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayın."

KAYNAK : İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • REİSÇİ 2 gün önce Şikayet Et
    bence internet miadını doldurdu. instagram facebok tiktok hepsi kapatılsın bi tek vatsup kalabilir.
    Cevapla
  • TRAKYALI 2 gün önce Şikayet Et
    Amasız ve fakatsız sonuna kadar destekliyorum.
    Cevapla
  • Nokta Atış 2 gün önce Şikayet Et
    Halkın çok büyük bir kısmı destekliyor. Devlet etkisini ve yetkisini gösterecek. Hiç kimse, hiç bir kurum, devletten güçlü ve büyük değildir. Herkes hesap vermeli ve hesap sorulmalı... nokta
    Cevapla
  • Hakan 2 gün önce Şikayet Et
    Devamke, Ne varsa Kapatın
    Cevapla
  • Cemil İnan 2 gün önce Şikayet Et
    CHPkk ve körü körüne CHPkk ve ortağı Pkk partisi dem i savunanlar nefes alır gibi yalan söylüyor... Yalan rüzgarına kapılmamak için çevremdeki Vatanseverlerin çoğunun yaptığı gibi Halt TV ve Telex1 televizyon dan sildim, yakınlarıma sildirdim. CHPkk yı savunan ayaklı gazete yalan rüzgarı ekibini görünce yolumu değiştiriyorum. Rabbim İslâm düşmanlarına fırsat vermesin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR