Bakan Uraloğlu: Siber Güvenlik Başkanlığı kısa vadede devreye girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından her gün 440 civarında büyük saldırıyı engellediklerine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 15:31 GÜNCELLEME 20.09.2024 15:31 EKONOMİ
Bakan Uraloğlu: Siber Güvenlik Başkanlığı kısa vadede devreye girecek
Bakan Uraloğlu: Siber Güvenlik Başkanlığı kısa vadede devreye girecek

Bakan Uraloğlu, Siber Güvenlik Başkanlığı kurulmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, "Bu proje daha profesyonel olarak ülkemizi koruma ve dünyadaki gelişmelere ayak uydurma projesidir. Kısa vade de devreye girecektir. Halihazırda ciddi bir alt yapımız var. Bu altyapıyı korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Gazetesi’nin, 'Sürdürülebilir İklim Ekonomisi' mottosuyla başlattığı 'İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Gelişen teknolojiyle dünyada risklerin neler olabileceğiyle ilgili birçok olayı yaşıyoruz. Birçok riski de zaten öngörebiliyoruz. Bu risklere göre de özel sektör ve kamu işbirliği ile birlikte ülkemizin daha güvenilebilir olma noktasında gayret gösteriyoruz.

*Öncelikle İsrail’in yaptığı saldırıyı çok sert şekilde kınıyoruz. Siber güvenlik noktasında nerelere geldiğimizi, globalleşen dünyada neler yapılabileceğini de bir anlamda görmüş oluyoruz.

*Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanlığımızda Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), 7/24 hizmet veriyor. 7000’in üzerinde uzmanla iş birliği yapıyoruz. Yine 2400 civarındaki Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ile işbirliği içerisindeyiz.

*Her gün USOM tarafından 440 civarında büyük saldırıyı engelliyoruz. Yine 17 milyon IP adresini yerli ve milli yazılımlarımızla tarıyoruz. Onlara karşı zararlı girişimleri engelliyoruz. Siber güvenlik noktasında dünyadaki en güvenli ülkelerden biriyiz.

"Kısa vade de devreye girecek"

*Siber Güvenlik Başkanlığı kurulmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Bu proje daha profesyonel olarak ülkemizi koruma ve dünyadaki gelişmelere ayak uydurma projesidir. Kısa vade de devreye girecektir. Halihazırda ciddi bir alt yapımız var. Bu altyapıyı korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR