G.Saray-İstanbulspor maçında yapay zeka neden çalışmadı?

Icardi'nin sayılmayan golünde %1'lik ihtimal gerçekleşti. İskelet sistemi çakışması nedeniyle yarı otomatik sistem devre dışı kaldı, çizgi eski usulle çizildi, VAR devreye girip, hakemi pozisyonu izlemeye çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2024 10:57 GÜNCELLEME 27.01.2024 10:58 Galatasaray
G.Saray-İstanbulspor maçında yapay zeka neden çalışmadı?
G.Saray-İstanbulspor maçında yapay zeka neden çalışmadı?

G.Saray-İstanbul maçında Icardi'nin iptal edilen golünde neden yapay zekanın devreye girmediği, yarı otomatik ofsayt sisteminin uygulanmadığı ve eski usulle çizgi çizildiğine dair pek çok yorum yapıldı.

Cevap, 'Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin tanıtım toplantısında VAR hakemi İlker Coşkun'un açıklamalarında yatıyor. İşte İlker Coşkun'un o toplantıda "Yüzde bir ihtimal" diye bahsettiği pozisyonla ilgili açıklama:

"1 KİŞİ GİBİ ALGILIYOR"

"Yarı otomatik ofsayt sisteminin kullanılmadığı durumlar da olabiliyor. Bu durumlarda yapılması gerekenler şöyle; UEFA'nın tavsiye ettiği olay, çok nadir yaşanmakla birlikte, belki 100 pozisyonda bir sefer olabilecek bir durum. Özellikle duran toplarda, serbest vuruş ve köşe vuruşu sıralarında daha çok olan bir durum. Oyuncuların beden bedene durduğu durumlarda yarı otomatik ofsayt sistemi, iskelet taraması yaparken bazen birden fazla oyuncunun iskelet sistemi çakışıyor ve bu iki oyuncuyu bir oyuncu olarak algılayabiliyor. Bu tür durumlarda UEFA'nın izlediği yol şu:

"KAMERA DEVREDE!.."

Yarı otomatik ofsayt sistemi, iskelet sistemini yanlış taradığı için yanlış yerden çizgi çiziliyorsa o zaman yarı otomatik ofsayt sistemini kesinlikle kullanma, yayıncı kuruluş kameralarından eski usul sistemle çizgiyi çiz, eğer çizilemiyor; kimin önde olduğu, kimin arkada olduğu anlaşılamıyor, çok iç içe bir pozisyonsa o zaman da sahada hakem ekibinin vermiş olduğu kararı VAR hakemi onaylar. Sahadaki hakemin verdiği karar kalır."

İŞTE O POZİSYON:

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Cimbombom 3 ay önce Şikayet Et
    Yani yüzde bir ihtimal gerçekleşti ve GS yine bir ilki başararak nizami golü offside olarak karar verilip iptal edildi. Fenerbahçe olsaydı karar sizce ne olur du?
    Cevapla
  • Efe09 3 ay önce Şikayet Et
    Rakip lehine penaltı
    Cevapla
  • Efe 3 ay önce Şikayet Et
    Bu işler takımına göre sistem değişir kural bile değişir bu ülkede futbol sadece gündem belirliyor Filistin de hala kardeşlerimiz ya silahla yada açlıktan ölüyor bunları konuşun boş iş futbol
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Yapay zeka tek kişi olarak algılıyorsa ofsayt yok demektir, demekki aynı hizadalar.
    Cevapla
  • Yook 3 ay önce Şikayet Et
    Uyduruk penaltıya ses yok
    Cevapla
  • Şaşkın 3 ay önce Şikayet Et
    Ceza sahası dışında kapalı kola değince olur penaltı, ama voleybol oynayınca olmuyor değil mi, size boşuna penaltıbahçe dememişler vallahi bugün ikna oldum buna. Rabbim size bu kafada gittikçe şampiyonluk göstermesin inşallah, amiinnn.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yapay zeka üst akıla ne yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR