Hakkari-Çukurca karayolunda PKK iki bomba patlattı

Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristler tarafından yola önceden döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2015 11:14 GÜNCELLEME 10.08.2015 12:05 GÜNCEL
Hakkari-Çukurca karayolunda PKK iki bomba patlattı
Hakkari-Çukurca karayolunda PKK iki bomba patlattı

Hakkari-Çukurca karayolunun 12'nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi Mevkii ile Ağaçdibi Köyü arasındaki bölgede mayın arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçleri yaklaştığı sırada PKK'lı teröristler tarafından yola önceden döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, karayolunda 2 metre derinliğinde çukur oluştu. 

Jandarma ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında mayın arama tarama faaliyetleri yaparken yola önceden döşenen iki mayın düzeneği PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatıldı. Meydana gelen iki patlamada  ölen ve yaralanan olmadı. Sabah saat 08.00'da meydana gelen iki patlamadan sonra güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi alıp operasyon başlatıldı. 

Patlama ardından bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunduğu gözönüne alınarak Hakkari-Çukurca karayolunda hiç bir aracın giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Patlamanın meydana geldiği bölgede jandarma bomba imha uzmanları patlayıcı düzeneklerini etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken, Hakkari Dağ ve Kamando Tugayı'ndan havalanan Kobra tipi helikopterlerle bölgede sürekli keşif uçuşu yapıldı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 5
  • Reza Kolombus 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş hangi çağda yaşıyoruz, askeri bir uydu gönderip o bölgeyi havadan izlemek çok mu zor?
    Cevapla
  • sakin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yolu öyle kalsın hatta yetmez bir çukurda siz açın yöre halkı hak ediyor çoğusu inanın bana halk destek vermese hiç kaçacak yerleri kalmaz
    Cevapla
  • türkiyali 8 yıl önce Şikayet Et
    o yolu kim kullanıyor?kürt halkı.bir kürt kendi halkına zülmeder mi?etmez.o zaman o mayını koyan kürt olabilir mi?olmaz.öyleyse yaşadığı vatana sahip çıkmalı.
    Cevapla
  • engin kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    sinyal bozucunuz yokmu neden telefon iletişimi oralarda kesilmiyor neden neden
    Cevapla
  • kemal etikan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar askeri araç değil mi, nasıl bir jammer sistemi olmaz arkadaş?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR