Hakkari'de uzaktan kumandayla hain saldırı

Dağlıca köyü ile ulaşımı sağlayan Şehri köprüsü teröristlerce yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kullanılamaz hale geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2015 14:31 GÜNCELLEME 13.08.2015 14:32 GÜNCEL
Hakkari'de uzaktan kumandayla hain saldırı
Hakkari'de uzaktan kumandayla hain saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüyle ulaşımı sağlayan köprü, teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda yıkıldı.

UZAKTAN BOMBAYLA PATLATILDI

Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Dağlıca karayolunun 45. kilometresinde bulunan ve Dağlıca köyü ile burada konuşlu tabur komutanlığına ulaşımı sağlayan Şehri köprüsüne, terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlama sonucu köprü kullanılamaz hale gelirken, teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Terör örgütü PKK mensupları, 21 Ekim 2007'de 12 askerin şehit olduğu, 10 asker ile irtibatın kesildiği Dağlıca Tabur Komutanlığı'na düzenlen saldırıda da takviye ekiplerin Dağlıca'ya gelmesini engellemek amacıyla aynı köprüyü havaya uçurmuştu.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Osmanlı torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Suanki intiba güvenlik güçlerinin genelde savunmada beklediği artik ozel kuvvetlerin nokta operasyonlar yapmasi ve sahada cok daha etkili olmalari lazim
    Cevapla
  • çubuk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz bunu düşünebiliyordur herhalde....Temkinli olmakta fayda var...Pkk'ya karşısında eski ordunun olmadığı gösterilecektir ...Kesinlikle....
    Cevapla
  • zahir 8 yıl önce Şikayet Et
    terör yasalarını çiçek yasası yaparak,polis ve asker yetkılerını kısarak,dine ümmete millete küfürü yok sayarak MUZ cumhurıyeti yaptınız la bu üleyi.Yasa olmadan mücadele olmaz.olmaz olmaz kardeşim olmaz.ama yasalar sivastan edirneye kadar türk halkına aslanlar gibi işliyor.
    Cevapla
  • Af Allahim Af 8 yıl önce Şikayet Et
    Evvala kurtlerin tamami cani pahasina bu ise karsi ciksa bu is tamam. Birde saatlerce bir yerde catisma devam ediyor,turkiyenin bir ucundan bir ucu 1 saatlik yol. Bu ucaklar helikopterler,bu devlet catisma alanina niye bukadar gec intikal ediyor.
    Cevapla
  • Ayd 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu seferde saldiri olmayacagi ne malum. Bunu ordu dusunuyordur elbette nedense saatlerce catisma yasandiktan sonra mudahale ediliyor.
    Cevapla
  • zahir 8 yıl önce Şikayet Et
    starateji diye bişeyimiz yokki tek bildiğimiz ya allah bismillah.asker polis ölürse ölsün nasıl olsa bizde çok var.mantığı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR