23 Ocak Afrin'de son durum! Sıcak çatışma

Zeytin Dalı Harekatı olarak başlatılan Afrin operasyonunda son durum ne? 23 Ocak salı günü itibariyle Afrin'de bombardıman devam ediyor mu? İşte son dakika Zeytin Dalı Harekatı detayları

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2018 09:25 GÜNCELLEME 24.01.2018 09:42 GÜNCEL
23 Ocak Afrin'de son durum! Sıcak çatışma
23 Ocak Afrin'de son durum! Sıcak çatışma

23 Ocak son dakika Afrin operasyonunda son durum ne? Zeytin Dalı Harekatı olarak geçtiğimiz günlerde başlatılan ve Afrin bölgesindeki teröristleri temizlemek amaçlı yürütülen operasyonun ayrıntıları gelmeye devam ediyor. Peki Türk askeri Afrin'e girdi mi? Operasyondaki son gelişmeler neler? Suriye'nin Afrin bölgesinden Türkiye’ye atılan roketlere sınırdaki obüslerle karşılık verildi. Hassa'daki birlikler YPG hedeflerini vurdu. Dünya Türk askerini konuşuyor. İşte 'Zeytin Dalı' harekatı 3. günün ile ilgili tüm öne çıkan gelişmeler...

AFRİN'DE SON DURUM NE?

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 4. gün! YPG kaçıyor...

7,5 kilometrelik alan teröristlerden temizlendi. Harekâtta yüzde 70-75 oranında millî ve yerli mühimmat kullanılıyor. MİT, hedeflerin belirlenmesi, güncellenmesi ve takibi konusunda destek sağlıyor.

Afrin'in dünya ile bağlantısı koptu 

Türk ordusu ve ÖSO güçleri, halihazırda beş ayrı noktadan Afrin'e doğru terör hattını yardı. Afrin'de akşam saatlerinde internet bağlantısı koptu, radyo yayınları kesildi.

Dün girilen Burseya Dağı'nda gece boyunca silah sesleri kesilmedi, YPG'li teröristlerin dağa hendekler kazdığı ortaya çıktı.

TSK’nın Afrin’deki terör hedeflerine havadan ve karadan başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı planlanandan çok daha hızlı ilerliyor. Normal şartlarda 4 günde ulaşılması planlanan hedeflere, teröristlerin kaçmasıyla birlikte 2 günde ulaşıldı. TSK ve ÖSO unsurları, ilerledikleri noktalarda ciddi bir direnişle de karşılaşmadı. Mehmetçik ve ÖSO’nun karadan ilerleyişi sayesinde 3. gününde 7.5 kilometrelik alan terörden temizlendi. Suriye’nin Rasulayn bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir asker hafif yaralandı. Sınırda konuşlu TSK birlikleri, terör hedeflerini ateş altına aldı. Son 24 saatte binden fazla kadın ve çocuğun bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

Harekâtta yüzde 70-75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanılıyor. Afrin’de terör örgütünün mevzi, sığınak, cephanelik ve araçları gururumuz yerli silahlarla imha ediliyor. Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit’ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor.  Operasyona katılan komandolar milli Piyade tüfeği MPT-76’yı kullanıyor. Özellikle yerli İHA’nın kullanılması görüntü ve istihbarat alımında her hangi bir ülkenin engeliyle karşılaşılmasının önüne geçiyor bu sayede de anlık refleksler gösterilebiliyor. 

Askeri uzmanlar TSK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği operasyonu değerlendirirken dünya üzerinde bu kadar organize olmuş bir askeri birliğin çok zor bulunduğunu ve normal hızlarının iki katı yol alıyorlar yorumunda bulundular 

MİT, Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK’ya vurulacak hedeflerin belirlenmesi, güncellenmesi ve takibi konusunda destek sağlıyor. Afrin içinden çekilen görüntüler ve uydu istihbaratını analiz eden MİT, terör örgütünün haberleşme ağını da dinleyerek TSK’ya hedef listesi hazırlıyor. MİT ve TSK, ÖSO birliklerinin harekât içinde yönlendirilmesi ve koordinasyonu konusunda da birlikte çalışıyor. Ayrıca MİT elemanları, terör örgütünün haberleşme ağını da dinliyor ve teröristlerin konuşlandıkları noktaları da sahadaki TSK birlikleriyle paylaşıyor.

Sınırın sıfır noktasında askerler obüs ve tanklarla nöbet tutarken köylüler de askerlere moral vermek için kurban kesti. Hatay’da bir grup vatandaş Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Afrin operasyonunda görev alan askerlere destek olmak amacıyla konvoy düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş “Zeytin Dalı Harekatı”na gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine ve jandarma komutanlığına koştu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın   3’üncü gününde terörist PYD/PKK’nın işgalindeki Afrin’in doğusundaki Azez’den de operasyon başlatıldı.  Azez’e komando birlikleri yüklü mühimmatlarla beraber giriş yaprı ve cephelerdeki yerlerini aldı. Komandoların da Azez’e girişiyle TSK bölgedeki konuşlanmasını başlattı. 

TSK’ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı’nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Terör örgütü, Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef aldı. Çatışmalar gece boyunca dağın eteklerinde sürdü. Sınırdaki topçular da dağı ateş altına aldı.  

Burseya’nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak. Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beldesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor. ÖSO mensuplarının da araçlarla kamplardan çıktığı, tam yüklü mühimmatlar ile sınır bölgesine gittikleri belirtildi.

PKK’lılar Suriye tarafından Hatay’ın Kırıkhan ilçesine havan mermisi attı. TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş şehit düştü. 2 ÖSO mensubu hayatını kaybetti. Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, operasyon boyunca, toplam 19 roket isabet etti. 17’si Suriyeli 54 kişi de yaralandı. Reyhanlı’da roketlerin isabet ettiği bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 iş yeri hasar gördü

Türk pilot Afrin'de inanılmazı başardı!

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında Türk pilot dünya savaş tarihine geçecek bir risk alarak inanılmazı başardı.

PYD'li teröristlerin bir tüneldeki inine bomba bırakmak isteyen pilot, yere 20 metre mesafeye kadar alçalarak tüneldeki hedefi vurdu.

Afrin'deki teröristler bir dağın altını silah ve mühimmat deposu haline getirmişti.

Pilot, Afrin'deki teröristler tarafından, içi silah deposu haline getirilen bir dağı vurma görevini aldı.

Ancak depo dağın altındaki bir tünelde bulunduğu için yukarıdan bırakılacak bir bomba işe yaramayacaktı.

Pilot bu noktada inanılmaz bir risk almayı tercih etti. Aklındaki manevrayı gerçekleştirebilmek için öngörülen süresi de hayli kısıtlıydı.

30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Ve pilot harekete geçti. Pilot, silah deposunun ağzına lazerle işaret koydu.

Ateşlemeyi yatay olarak yapması gerekiyordu. Deponun ağzını tam olarak görebilmek için hızla alçaldı. Öyle ki, istediği mesafeye geldiğinde yerden sadece 20 metre yüksekteydi.

Bu büyük riske rağmen her şey yolunda gitti. Yatay olarak ateşlenen füze tam isabetle hedefi vurdu. Öyle ki, tepenin arkasına açılan diğer girişten de dumanlar yükseldi.

Eski bir savaş pilotu olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın pilotun inanılmaz manevrasını şöyle yorumladı:

Pilot bu hedefi görüyor. Belli bir mesafeden hedef tespiti yapmış. Ona göre dalış açısını planlamış. En büyük riski göze alarak tüm hedefleri vurabileceğini göstermiş.

Buradaki yaklaşması, açısı pilotun inisiyatifine kalmıştır. Çünkü pilot demek, karar verebilen, inisiyatif sahibi, riski göze alabilen insan demektir. Kahramandır. Herkesin yapabileceği bir meslek değildir.

Tehdit süresi 30 saniyenin altında. 30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Bir de füzenin blast etkisi var. Zamanında kaçırmayı yapamazsa, kendi füzemizle kendimizi vururduk.

TSK'dan son dakika açıklaması: Azez'den başladı

Sahadaki AA muhabirleri, Harekat'ın 3. gününde TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den de operasyon başlattığını, kara unsurlarının hedef topraklara girdiğini bildirdi.

Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu.

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.

TSK ve harekata destek veren ÖSO, dün Afrin'e kuzey, kuzeybatı ve batı bölgelerinden girerek 11 noktayı ele geçirmişti.

Afrin sonrası kırılma kapıda çünkü...

Afrin’in PKK işgalindeki diğer bölgelerden farklı bir önemi var. ABD planlarının dışında PKK’nın kendi ajandası adına Afrin prototip olma özelliği taşıyordu. Şimdi PKK-PYD terör örgütü Afrin’de tasfiye sürecine girdi ve bu süreç başta Münbiç olmak üzere diğer bölgeler için de ciddi bir kırılmayı beraberinde getirebilir.

PKK-PYD teröristleri 72 uçakla yapılan hava harekatına hazırlıksız yakalandılar.

Hava operasyonuna karşı ABD ve Rusya hatta Şam rejiminden de beklentileri vardı.
PKK terör örgütü Afrin operasyonunda Türk askeriyle ka+rada karşılaşma planı yapıyordu.
Kısa sürede 100’den fazla hedefin vurulması terör örgütünün tüm hesaplarını alt üst etti.

PKK-PYD teröristleri şu an şokta.
Afrin operasyonu öncesi en büyük güvenceleri ABD’ydi.
Rusya ve Şam rejimine de yanaştılar.
Türkiye’nin son derece kararlı ve gücü nispetinde gerçekleştirdiği operasyon ABD’nin elini kolunu bağladı.
ABD Türkiye’ye Afrin operasyonundan vazgeçirmek için yaptığı geri adım açıklamalarının ardından gördüğü irade karşısında PKK’yı Afrin’de yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Rusya, İran ve Şam cephesi de Türkiye’nin bölgesel gücü karşısında herhangi bir engelleme teşebbüsüne girme cesaretini gösteremedi.
Türkiye masada yürüttüğü diplomatik faaliyetlerinin yanı sıra Fırat Kalkanı ve İdlib operasyonlarıyla sahadaki gücünü göstermişti.
Sahada operasyon anlamında askeri ve istihbarat çalışmalarıyla birlikte kontrol ettiği ÖSO gibi yerel  güçlerle de hem caydırıcı hem de belirleyici unsur olduğunu tüm taraflara kabul ettirdi.

Bu operasyon BM’nin 51. Maddesi gereği Türkiye’nin meşru hakkıydı.
Türkiye uluslararası hukukun kendisine verdiği bu hakkı, tüm tarafları bilgilendirmek suretiyle uluslararası kurallar çerçevesinde gerçekleştirdi, hiçbir aşamada bir gedik bile bırakmadı.

PKK şimdi büyük bir şok yaşıyor dedik.

Çünkü Afrin terör örgütünün Suriye’deki kalesiydi.
Oluşturulmak istenen terör devletinin prototipi Afrin’di.

PKK-PYD terör örgütü bugüne kadar hep ABD’nin biçtiği rol üzerine hareket etti.

Kobani, Tel Abyad, Münbiç, Rakka gibi yerler ABD’nin işaret edip, yol açtığı, PYD teröristlerini yerleştirdiği bölgelerdi.
Afrin ise bu stratejinin dışında PKK-PYD’nin ABD dışında kalan inisiyatifleri açısından önem taşıyordu.
Türkiye sınırına en yakın bölge olması, dağlık araziden Türkiye sınırına sızabilme rahatlıkları, aynı bölgede Mihraç Ural gibi farklı terör elebaşlarıyla irtibat kurabilmeleri bir çok özellik Afrin’i PKK-PYD teröristlerinin kendi ajandası haline getirmişti.

PYD-PKK teröristleri 2011’den itibaren hep ABD’nin verdiği adresleri işgal etti. Afrin ise Kamışlı ile birlikte bunların dışında kalıyordu. PKK terör örgütü için Afrin Suriye’deki en vazgeçilmez nokta olarak gösteriliyordu. Çünkü terör devletinin emsali burada hayata geçirildi. Terör örgütünün yapısal faaliyetleri, seçim hazırlıkları, yerel meclisleri, asayiş adını verdikleri silahlı yapıları, konsey adını verdikleri yerel yönetim unsurları, sivil halka dayattıkları tüm terör kanunları en baştan beri burada aktif edildi ve tüm bu uygulamalar Afrin üzerinden diğer işgal bölgelerine yansıtıldı.

Bu nedenlerden dolayı PKK terör örgütünün Afrin’de aldığı bu darbe, terör örgütünün Suriye ve hatta Irak’taki yapısal faaliyetleri ve özellikle de ABD ile olan ittifakları açısından bundan sonrası için belirleyici unsur olabilir.

Afrin’deki tasfiye diğer şehirleri etkileyebilir.

ABD olan ittifak ve güven meselesi noktasında da kırılmalar yaşanabilir.

afrin1

Türk askeri ve ÖSO'nun Afrin'e karadan girmesi görüntülendi

'Zeytin Dalı Haraketı kapsamında Türk askeri ve ÖSO mensuplarının, Kilis'in Gülbaba Köyünden Afrin'e karadan girmesi görüntülendi.

Afrin'e giren ÖSO mensuplarının dışarıdan olacak sızmalara karşı kollarına sarı bant taktığı görüldü. Sınırı geçen ÖSO güçleri, ulaştıkları köylerde buldukları terör örgütü PKKYPG'ye ait fotoğraf ve flamaları ateşe verip yaktı.

Harekatta 3. gün...YPG ile sıcak çatışma!

Suriye'nin Afrin bölgesinden Türkiye’ye atılan roketlere sınırdaki obüslerle karşılık verildi. Azez'de ise gece yarısı ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün başlayan kara harekâtında 11 köyü YPG'li teröristlerden geri aldı. ÖSO kuvvetleri, geri alınan köylerde teröristlerin döşediği mayınları temizliyor.

Gece boyunca sınırın birçok noktasında savaş uçaklarının sesi duyuldu. Türk jetleri uçakları, gece saatlerinde Reyhanlı'nın hemen kuzeyinde yer alan Suriye topraklarındaki Cinderes'e 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Kara birlikleri de terör hattını yarmak için YPG'lilerle sıcak çatışmaya girdi. Dün bölgeden Reyhanlı ilçe merkezine roket atılmıştı.

TSK'dan müthiş taktik!

Son 10 gündür sınırda açılan kapılar medyaya da yansımış PKK da bütün önlemlerini bu kapılara göre almıştı. Ancak TSK, bu kapıları kullanmadı ve Afrin'e 7 ayrı kapıdan girdi.

Afrin’e yönelik ilk intikal Şeyh Halid bölgesinden yapıldı. Terör örgütünün mayınlı tuzakları başarıyla etkisiz hale getirildi. Savaş jetlerinin vurduğu terör mevzilerine ek olarak daha önce giriş noktası olarak belirlenen kapılar geçişlerde kullanılmadı.

Sınır boyu güvenlik önlemi kapsamında yerleştirilen beton bariyerler son 10 günlük hazırlık süresinde bazı noktalardan kaldırılarak Afrin’e giriş noktası görüntüsü verildi. Operasyonun başladığı sabah saatlerinde daha önce hazırlanan noktalar değil, yeni giriş hatları belirlenerek sınırın Afrin tarafında terör örgütünün yaptığı hazırlıklar boşa çıkartıldı. Ardından yeniden temizlenen 7 nokta geçiş güzergahı olarak kullanıldı. TSK’nın bu taktik hamlesiyle birlikte ÖSO ve Türk askerinden oluşan 2 bin kişilik grup Afrin’e giriş yaptı. Birlikler sınırdan geçerek kısa sürede yaklaşık 7 kilometre içeri girdi. Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün akşam saatleri itibariyle 9 köy teröristlerden temizlendi. ÖSO birliklerinin, kamufulajlarına sarı bantlar taktığı görüldü.

hulisi-akar-afrin

İşte F-16 pilotlarına Hulisi Akar'ın ilk mesajı

Zeytin Dalı Harekâtı'nın ilk günkü hava operasyonunun tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, havadaki pilotları telsizle "Kahraman pilotlar, alınlarınızdan öpüyorum" diyerek kutladı. Afrin'deki terör yuvalarını yok etmek için çoğunun aralığı 10 metre olan hedeflere GPS güdümlü 100 ton bomba atan pilotların, harekâtın başlangıcından itibaren telsiz konuşması bile yapmadığı ve teröristleri ansızın vurduğu öğrenildi.

Sivillerin zarar görmemesi için yapılan saha çalışmasıyla örgüt üyelerinin eğitim kampları ve yığınakları tek tek belirlenerek koordinatları Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildi. Gece harekât bekleyen terör örgütü üyeleri, 72 savaş uçağıyla yapılan sessiz operasyonla büyük darbe yedi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan ve 10 saat havada kalabilen Havadan İstihbarat ve Koordinat (HİK) uçaklarıyla havada karargâh kurulduktan sonra büyük gizlilik içinde sınır ötesi harekâta start verildi.

Hançer, Pars, Kurt, Atmaca ve Yarasa filolarından eşzamanlı havalanan jetler, telsiz konuşması yapmadan verilen koordinatlara yöneldi. GPS güdümlü bombaların yüklendiği F-16'lar sınırı geçtikten sonra Afrin'e 4 bir koldan aynı anda giriş yaptı. Daha önceden belirlenen hedeflere 100 ton bomba atıldı. Suriye hava sahasındaki Rus ve rejim uçakları ise hiçbir müdahaleye kalkışmadan operasyonu izledi.

Suriye'deki uçak savar sistemlerinin bir parçası olan SAM füze sistemleri de Hava Kuvvetleri tarafından an be an izlendi. Suriye rejiminin SAM füzelerini kullanması durumda harekâtın genişletilerek B planına geçilme ihtimalinin de masada hazır olduğu öğrenildi. Bu kapsamda Asena Filo'ya bağlı yakıt ikmal uçakları da sınıra gönderilerek operasyon boyunca hazır bekletildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Harekatın başarıyla tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, havadaki pilotlara telsizle "Kahraman pilotlar, alınlarınızdan öpüyorum" anonsu yaptı. (Ajanslar)

afin-çatışma

Harita değişiyor! YPG'liler kaçıyor...

ÖSO kuvvetleri söz konusu köylerde teröristlerin döşediği mayınları temizliyor.

Savaş uçakları, gece saatlerinde Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderesbölgesini bombardımana tuttu. Kara birlikleri de terör hattını yarmak için YPG'lilerle sıcak çatışmaya girdi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, sınır ötesi operasyon için "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar" dedi.

Türk özel kuvvetler askerleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün başlayan kara harekâtında 11 köyü YPG'li teröristlerden geri aldı. Afrin'in kuzeyinde ve batısında harita değişmeye başladı. ÖSO kuvvetleri, geri alınan köylerde teröristlerin döşediği mayınları temizliyor.

Gece boyunca sınırın birçok noktasında savaş uçaklarının sesi duyuldu. Türk jetleri uçakları, gece saatlerinde Reyhanlı'nın hemen kuzeyinde yer alan Suriye topraklarındaki Cinderes'e 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Kara birlikleri de terör hattını yarmak için YPG'lilerle sıcak çatışmaya girdi. Dün bölgeden Reyhanlı ilçe merkezine roket atılmıştı.

Türk askeri, Tel Rıfat, Minniğ hava üssü ve çevresini top atışlarıyla dövüyor.

Fransa'nın çağrısıyla bugün toplanacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  (BMGK), Suriye'yi görüşecek. Toplantı Türkiye saatiyle 18.00 sularında başlayacak.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, sınır ötesi operasyon için "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar" dedi.

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'nda üçüncü gün yaşanacak tüm gelişmeleri an be an canlı blogla aktaracağız.

ypg-afrin

Hassa'daki birlikler YPG hedeflerini vuruyor

Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, saat 01.00 sıralarında Hassa'da konuşlu bulunan birliklerce, YPG hedefleri obüslerle vurulmaya başlandı.

İlk kez kullanıldı! Afrin'de görev başında

Afrin'de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Türk Sihalı Kuvvetleri ( TSK) Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başlattı.

TSK'nın harekatta kullandığı envanterinde ise Silahlı Milli İHA'lar önemli yer kaplıyor. Afrin harakatında ilk kez yeni geliştirilmiş teknolojilerle Silahlı Milli İHA'lar da görev başında.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yeni geliştirilen Silahlı Milli İHA'ların fotoğraflarını paylaştı.

Bayraktar, attığı tweette paylaştığı fotoğrafla birlikte "İlk kez Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan yeni geliştirdiğimiz teknolojiler ile Silahlı Milli İHA'larımız Afrin'de görev başında. Teknik ekibimizle birlikte TSK'mize destek olmak maksadıyla sahadayız." ifadelerini kullandı.

afrin-silah

KAYNAK : Ajanslar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR