Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek erken seçimlerde eski kimliğe sahip vatandaşların oy kullanma durumuyla ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Peki, 10 yıldan eski nüfus cüzdanı kimliği olanlar Türkiye Genel Seçimleri'nde oy kullanabilecek mi?

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2018 12:49 GÜNCELLEME 26.06.2018 11:58 GÜNCEL
Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...
Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenmesi kararı alınan Türkiye Genel Seçimleri'nde eski kimliğe sahip vatandaşların oy kullanıp kullanamayacağına ilişkin açıklamalar gerçekleştirildi. Öncelikle İçişleri Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem Milletvekili erken seçimlerine yönelik; 10 yıldan eski eski nüfus cüzdanı kimliğiyle oy kullanılamayacağına, Türkiye Genel Seçimleri’nde oy kullanacak vatandaşların 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağına dair haberlerin bulunduğu aktarıldı. Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü erken seçimlerde vatandaşların oy kullanabilmek adına eski nüfus cüzdanı kimliklerinin yenilemesi gerektiği ve ilgili çıkan haberlerin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığının altını özellikle çizdi. Özetle, eski kimliklerin seçimlerde geçerli olacağını vurgulandı ve nüfus cüzdanı kimliklerinin kullanım sürelerinin 10 yıl olduğuna ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmadığı bilgisi kaydedildi. İşte, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün eski nüfus cüzdanı kimliği bulunan vatandaşların oy kullanma durumuyla ilgili gerçekleştirdiği o açıklamalar...

2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman belli olacak? YSK resmi açıklama!

 

2018 YSK oy kullanma rehberi! Geçerli ve geçersiz sayılacak oylar...

 

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamaları doğrultusunda; "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususu kamuoyuna duyurulur." Şeklinde ifadelere yer verildi.

2018 YSK Seçmen Kaydı Sorgulama! Erken seçimde nerede oy kullanacağım?

ESKİ KİMLİK

YORUMLAR 4
  • Bedirhan ÖZGÜR 5 yıl önce Şikayet Et
    chp lilerin cin oyunları. iftira safsata bunların genlerinde var. Biliyorlarki akp kırsaldan daha fazla oy lıyor. kırsal kesimde henüz yeni kimliklere geçmiş olma imkanı yok.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus ve V. IŞ. GEN. MÜDÜR. HERKEZ IN ANLIYACAGI dilden kimlik kartlarinin geçerliligine dair yaptigi yorum hoşuma gitti,az ve öz! Teşekkürler
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkla aramıza gireni affetmem :)))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR