2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? YSK resmi açıklama...

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen Türkiye Genel Seçimleri'nin akabinde kesin seçim sonuçların açıklanacağı tarih dört gözle bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kesin seçim sonuçlarının ne zaman belli olacağı hususunda önemli açıklamalar gerçekleştirildi. İşte, YSK son dakika resmi açıklaması...

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2018 15:00 GÜNCELLEME 26.06.2018 15:00 GÜNCEL
2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? YSK resmi açıklama...
2018 Kesin seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? YSK resmi açıklama...

Tüm Türkiye, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına giderek oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Toplamda 59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullandığı Türkiye Genel Seçimleri’nin seçim sonuçları doğrultusunda cumhurbaşkanlığını açık ara farkla Recep Tayyip Erdoğan kazanırken, parlamentodaki büyük çoğunluğu ise AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan ‘’Cumhur İttifakı’’ elde etme başarısına ulaştı. Öte yandan milyonlarca seçmenin oy verdiği erken seçimlerde resmi olmayan seçim sonuçlarının hemen arkasından kesin seçim sonuçlarının açıklanacağı tarih için heyecan içerisinde bekleyişe geçildi. Konuya ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven tarafından kesin sonuçlarının ne zaman belli olacağı hakkında önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Sadi Güven'in açıklamaları neticesinde, kesin seçim sonuçlarının 5 Temmuz 2018 tarihinde belli olacağı sözleri kaydedildi.

YÜKSEK SEÇİM KURULU (YSK) BAŞKANI SADİ GÜVEN AÇIKLAMASI…

 

 

Toplamda 8 siyasi partinin ve 6 cumhurbaşkanı adayının yerini aldığı Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı ve parlamentonun bir arada belirlendiği, ''Tek sandık, çift pusula'' şeklinde gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimleri’nde tüm seçmenler sandık başına giderek oyunu kullandı. Türk siyasi tarihinde ilk defa siyasi partilerin ittifak kurarak seçime katıldığı erken seçimlerin sonrasında cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan, parlamentonun büyük çoğunluğunda ise AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan ‘’Cumhur İttifakı’’ yerini aldı. Bununla birlikte resmi olmayan seçim sonuçlarının akabinde kesin seçim sonuçlarının da ne zaman belli olacağı konusu açıklığa kavuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kesin seçim sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi. İşte, o açıklamalar…

KESİN SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı cuma günü itirazları değerlendirip kesin sonuçları açıklayacaktık. Ancak birinci turda sonuçlandığı için milletvekili seçimindeki süreci burada işleteceğiz. Bu önümüzdeki hafta, 4 Temmuz itibari ile bizde sonuçlanacak. 5 Temmuz günü sonuçları açıklayacağız.

Biraz önce Yüksek Seçim Kurulu bu şekilde karar aldı. Sandık sonuç tutanaklarının hemen hemen yüzde 100'ünü biz girdik. Şu an itibari ile 41 tane gümrük kapısında sandık sonuç tutanağı sisteme girilmedi. Yüzde 99,98 oranında sandık sonuç tutanaklarını taramak suretiyle sisteme girip, siyasi partilerimizle paylaştık.

Yurtiçi tutanaklarının yüzde 100'ü sisteme girmiş vaziyette, buna göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 080, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 042. "