Emeklilere 3 (üç) zam ödeme tarihi netliğe kavuştu mu? Gelişmeler...

Emekli vatandaşlara yönelik Ocak ayında gerçekleştirilecek enflasyon zamlarına ve ek ödeme artışına ilaveten 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine de ekstra zam yapılacağı açıklandı. Peki, milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağının çevrildiği emeklilere 3 zam birden ne zaman yapılacak? Konuya dair resmi açıklama geldi mi?

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2018 21:23 GÜNCELLEME 07.09.2018 21:23 GÜNCEL
Emeklilere 3 (üç) zam ödeme tarihi netliğe kavuştu mu? Gelişmeler...
Emeklilere 3 (üç) zam ödeme tarihi netliğe kavuştu mu? Gelişmeler...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayında yapılan zamların akabinde sabırsızlık içerisinde beklediği yeni enflasyon zamlarının ve ek ödeme artışlarının Ocak ayında gerçekleştirileceği açıklandı. Öte yandan Ocak ayında emekli maaşlarının yükselecek olmasıyla birlikte 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine de ekstra zam yapılacağına ilişkin müjdeli haber verildi. Emekli maaşlarında artış meydana geleceğinden ötürü yüzde 4 ila 5 oranında yapılacak ek ödemelerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 150 bin emekli vatandaşın seyyanen zam alacağına dair yeni gelişmeler de aktarılmaya başlandı. Şu an için seyyanen zam uygulamasının yürürlük tarihi kesin olmamakla birlikte, en geç Ocak ayında hayata geçirilmesi planlanıyor. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam sonrasında, bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacağı kaydedildi. İşte, bütün ayrıntılar...

Milyonlarca çalışana alınan karar: Onlara da emeklilik imkanı geliyor!

 

TÜM EMEKLİLERİN MAAŞI OCAK AYINDA DEĞİŞECEK!

Tüm emeklilerin maaşı Ocak'ta değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Maaş yükseldiği için Ocak'ta ek ödeme tutarı da artacak. Yüzde 4-5 oranındaki ek ödeme, bu tarihte yeni maaştan hesaplanacağı için yükselecek.

EMEKLİ MAAŞ

150 BİN SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE SEYYANEN ZAM GELECEK!

150 bin SSK ve Bağ- Kur emeklisine ayrıca seyyanen zam da olacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu seyyanen zam düzenlemesinin yürürlük tarihi henüz belli değil, ancak en geç Ocak'ta uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Böylece bu emeklilerin maaşına önce seyyanen zam, ardından enflasyon zammı yansıtılacak. Maaşları arttığı için ek ödeme tutarları da artacak. Böylece 150 bin emekli 3 zam almış olacak. Memur emeklilerine de Ocak'ta 3 zam göründü. Toplu sözleşme kapsamında maaşlara yüzde 4 zam yapılacak, ayrıca 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa fark verilecek. 

EMEKLİ MAAŞI

Hem Merkez Bankası'nın hem de ekonomistlerin enflasyon tahmini Ocak'ta fark çıkabileceğini ortaya koyuyor. Memur emeklilerinin enflasyon farkı; Merkez Bankası'nın tahminine göre yüzde 0.37, beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahminine göre yüzde 3.17 olacak. Ayrıca memur emeklilerinin ek ödeme tutarı da maaşları yükseleceği için artacak.

EMEKLİ MAAŞI

YORUMLAR 3
  • Fatma cin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp doları bahane ederek bu kadar zam yapanlara yazıklar olsun zaten maaşlar az
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    az bile söylemiş.
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ucretten az maas alan Emekliye verilen zammın bu hayat pahalılığında hiç bir anlam ve önemi yok, kaşıkla verip kepçeyle almak gibi bişey oluyor.......?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR