SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından borç yapılandırmasının akabinde Bağ-Kur'lu çalışanlara müjdeli bir haber aktarıldı. En son gelişmelere göre, 31 Mayıs tarihi öncesine ait yapılandırılmayan prim borçlarının silinip hizmet sürelerinin dondurulduğu bilgisi kaydedildi. SGK'dan Bağ-Kur'lular için prim borçları açıklaması...

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2018 15:23 GÜNCELLEME 12.09.2018 13:00 GÜNCEL
SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...
SGK'dan Bağ-Kur'lulara özel olanak: Prim borçları tamamen silindi...

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), 31 Mayıs tarihi öncesine ait prim borçlarında yapılandırmaya gitmemiş Bağ-Kur statüsünde çalışan vatandaşlar için duyuru gerçekleştirerek, bu kişilerin tüm prim borçlarının silinip hizmet sürelerinin dondurulması uygulamasına gitti. SGK tarafından prim borçlarının silinmesi borç yapılandırmasında bulunan Bağ-Kur'lu kişileri kapsamayıp, yukarıda belirtilen 31 Mayıs tarihi öncesine ait borç yapılandırması gerçekleştirmeyen çalışanları içerisinde barındırmaktadır. Bağ-Kur statüsünde çalışmakta olan vatandaşların 1 Ağustos tarihi itibariyle borçları otomatik olarak SGK tarafından silindi ve hizmet süreleri donduruldu. Öte taraftan belirlenen tarihler arasında prim borcunu yapılandıran Bağ-Kur'lu vatandaşların ise prim borçları silinmemiş olup, borçlarını ödediği takdirde emeklilik imkanı elde edebilecekler.

Emekli Maaşı ne zaman ve nasıl bağlanır? Emekli maaşı sorgulaması...

 

PRİM BORÇLARINI YAPILANDIRMAYAN BAĞ-KUR’LULARIN BORÇLARI SİLİNDİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuru şartı bulunmaksızın, prim borçlarını yapılandırma işleminde bulunmayan bütün Bağ-Kur’luların prim borçlarını otomatik olarak sildiği gelişmesi aktarıldı. Konuya getirmek istenirse; bu yılın Mayıs ayı ve öncesine ait prim borcu bulunan Bağ-Kur’lular, bu borçlarını 31 Temmuz tarihine dek yapılandırma işlemi gerçekleştirmediler ise tüm borçları silindi ve aynı zamanda hizmet süreleri ise durduruldu.

Bağ-Kur'lu kişilere erken emeklilik imkanı! Son 3,5 yıl SSK'lı çalışan

PRİM

PRİM BORCUNU YAPILANDIRAN BAĞ-KUR’LULAR EMEKLİ OLABİLECEK!

SGK'nın borç yapılandırması doğrultusunda Bağ-Kur statüsünde çalışan vatandaşlara özel bir uygulamaya gidildi. 31 Mayıs tarihi öncesine ait prim borcuna sahip olup da bunu yapılandırmayan; şirket ortakları, mahalle ve köy muhtarları, esnaf, tarımsal faaliyette çalışan çiftçilerin bütün prim borçları silindi ve hizmet süreleri ise donduruldu. Belirtilen borç silme işlemi 1 Ağustos tarihinde meydana geldi. Bir diğer merak edilen husus ise, prim borcunu yapılandıran kişilerin prim borçları silinmemiş olup, bu Bağ-Kur'lu vatandaşlar borçlarını ödedikleri takdirde emeklilik olanağına sahip olacaklar.

SGK toplu ödeme nasıl alınır? Parayı toplu almak için gereken koşullar

PRİM

YORUMLAR 1
  • Arat 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle işmi olur ya geçen gün porç ettik sağdan soldan 60 bin TL topladık babamın pirim borcunu yatırdık böyle birşey olamaz adaletsizliktir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR