Tek Tip askerliği nedir ne zaman çıkacak? Tüm çalışmalar tamamlandı...

Askerlik düşecek mi? sorusunun cevabı, uzun süredir gençlerin gündeminde yer alıyor. Olası yeni sistemle ilgili ise öne çıkan isim "Tek tip askerlik" olarak öne çıkıyor. Peki, tek tip askerlik hakkında gelişme var mı? Askerlik süresi düşecek mi? Milli Savunma Bakanlığı konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2019 10:41 GÜNCELLEME 25.01.2019 10:42 GÜNCEL
Tek Tip askerliği nedir ne zaman çıkacak? Tüm çalışmalar tamamlandı...
Tek Tip askerliği nedir ne zaman çıkacak? Tüm çalışmalar tamamlandı...

Kamuoyunun gündemini uzun zamandır meşgul eden yeni askerlik sisteminde son durum ne? Geçtiğimiz sene başlayan bedelli askerlik uygulamasının ardından gündeme gelen tek tip askerlik konusu ve askerlik süresinin kısalacağına dair söylentiler, özellikle askere gidecek vatandaşlar için büyük merak konusu haline geldi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 19 Ocak 2019 tarihinde konuya ilişkin şunları söyledi;

Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarda sona gelindiğini, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağını açıkladı.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 25 Aralık 2018 tarihinde konuya ilişkin şunları söylemişti;

"Çalışıyoruz. Tek tip askerlik konusu herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla konuşmak, görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan çalışma dikkatli ve hassas bir şekilde ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki bir daha tekrar tekrar gündeme gelmesin, herkes çalışmalarını, faaliyetlerini ön görebilsin, planlayabilsin şeklinde."

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 18 Aralık 2018 tarihinde konuya ilişkin şunları söylemişti;

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların da ayrıntılı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." dedi.

Tek Tip Askerlik

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor. Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor.

BEDELLİ ASKERLİĞİ TOPLAMDA KAÇ KİŞİ YAPTI!

Milli Savunma Bakanlığı, 4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 635 bin 582 vatandaşın bedelli askerlik için müracaat ettiğini, 98 bin 630 kişinin temel eğitimlerinin tamamlandığını bildirdi. 

 

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Asker 5 yıl önce Şikayet Et
    Abi düşecekmi allah rızası için görüyor larda düşürsünler
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin bu dönemde yeterince meselesi var ugraştığı ama senelerdir söylenen bu tektip askerlik meselesi artık hükümet kanadından bir sonuca vardırılmalı yüzbinlerce gencimiz var bu haberi bekleyen İNŞAALLAH HAYIRLISIYLA SONUÇLANIR
    Cevapla
  • Hilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik düşerse şuan askerde olanlara da vuruyomu mu bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun allah rızası icin nolur
    Cevapla
  • vatann 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın milletvekilleri ve sayin recep Tayip Erdoğan'dan ricayla bu işi bir an birip askerliği güzel bir duruma getirsin bunu askerler için rica ederiz
    Cevapla
  • kıskamnayın 5 yıl önce Şikayet Et
    askerliğini yapmış olanlar güzel sallıyorlar .ihtiyaç duyulduğunda korkmasın onlar gelmese bile bizim çocuklarımız daima hazırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR