DSP'den sürpriz 'İstanbul' kararı!

Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı Muammer Aydın, 23 Haziran'da yeniden gerçekleşecek olan seçimler için yarıştan çekildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2019 16:42 GÜNCELLEME 12.05.2019 16:42 GÜNCEL
DSP'den sürpriz 'İstanbul' kararı!
DSP'den sürpriz 'İstanbul' kararı!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın, "Bugün itibariyle DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna duyurulur." ifadelerini kullandı. 

'ADAY GÖSTERMEME KARARI ALDIK'

DSP Parti Meclisi de bugün yenilenecek İstanbul seçimleri gündemiyle toplandı. Toplantıdan Muammer Aydın'ın yerine başka bir aday göstermeme kararı çıktı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başken Önder Aksakal, "Adayımız çekildi, İstanbul'da yeni aday göstermeme kararı aldık" dedi. 

30 BİN 817 OY ALMIŞTI

Muammer Aydın, 31 Mart seçimlerinde 30 bin 817 oy almıştı. 



 


Seçim kararının alınmasının ardından CHP yönetimi DSP'ye bir heyet göndererek 23 Haziran seçimlerini konuşmuştu. Heyetin ardından toplanan DSP'nin Parti Meclisi adaylarını seçimden geri çektiklerini açıkladı. 

AKSAKAL 'BİRLİKTE HAREKET ASLA OLAMAZ' DEMİŞTİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ''Bir başka adayın kazanması ya da kaybetmesi üzerine siyaset kurgulanması demokratik teamüllere uygun değil. DSP’nin bir başka partiyle birleşme ya da birlikte hareket etme gibi stratejisi asla olamaz'' ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR 228 TÜMÜ
  • abubekr 4 yıl önce Şikayet Et
    Saadet zıvanadan çıktı
    Cevapla
  • YOLA DEVAM REIS 4 yıl önce Şikayet Et
    Sol soldur ister Halk ister Demokrat olsun bu beyaz turklerin cizgileri bellidir! Topunuz gelen yine kazanamayacajksiniz gezizekalilar!
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Malumun ilanıydı zaten hiç şaşırmadım. Asıl Saadet ne yapacak acaba?
    Cevapla
  • OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki tehditler işe yaramış
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Şer Güçleri iş başında!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR