Suriyelilerle ilgili eyleme akıl almaz manşet!

İstanbul'da bazı derneklerin Suriyelilerle ilgili eylemini farklı bir grup provoke etmeye çalıştı. Olayla ilgili bazı internet siteleri de bilinçli bir kışkırtma faaliyetine girişti. Eylem alanında hiçbir Suriyeli bulunmamasına rağmen, başta Sözcü olmak üzere olayı çarpıtan siteler, Suriyeliler polisle çatışmış, 'Türkiye'den gitmeyiz' eylemi yapmış gibi manşetler kullandılar.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2019 00:13 GÜNCELLEME 28.07.2019 00:17 GÜNCEL
Suriyelilerle ilgili eyleme akıl almaz manşet!
Suriyelilerle ilgili eyleme akıl almaz manşet!

Haber7 - Detay Haber

Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İstanbul'da kaydı olmayan Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı bulundukları illere gönderilmesiyle ilgili çalışmaları İstanbul Fatih'te protesto etti.

 

 

Özgür-Der, Mazlum-Der, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği üyeleri, Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek, çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler, "Muhacirler yabancı değil kardeşimizdir" ve "Muhacire gardiyan değil ensar olalım" pankartları açtı.

FARKLI BİR GRUP PROVOKASYONA KALKIŞTI: 7 GÖZALTI

 

 

Bu sırada alana gelen farklı bir grup ise sloganlar atarak çevredekileri kışkırtmaya çalıştı. Gruplar arasında zaman zaman arbede çıktığı görüldü. Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre 7 kişi gözaltına alındı.

EYLEME SURİYELİLER KATILMADI

Saraçhane'deki eyleme Suriyelilerden katılım olmadı. Buna rağmen bazı internet siteleri akıl almaz şekilde olayı farklı yönlere çekti.

SÖZCÜ'DEN İNANILMAZ KIŞKIRTMA: SURİYELİLERLE POLİS KARŞI KARŞIYA GELDİ

Sözcü Gazetesi'nin internet sitesi "İstanbul'un göbeğinde Suriyelilerle polis karşı karşıya geldi! Tehlikeli gerginlik" manşetini attı. Ancak sitenin haber metninde, satır arasında eyleme Suriyelilerin katılmadığı bilgisinin yer alması dikkat çekti.

AÇIK AÇIK YALAN YAZDILAR! PES DEDİRTEN BAŞLIK: İSTANBUL'DA "GİTMEYİZ" EYLEMİ!

Farklı bir internet sitesinin manşetinde de benzer provokasyon göze çarptı. Söz konusu site, eylemle ilgili bilgileri tamamen çarpıtarak, haber metninde 'göçmen dernekleri eylem yaptı' ifadesini kullandı.

Haber metninde sözü edilen bu dernekler "göçmenlerin derneği" gibi anlaşılsa da, aslında hepsi Türk dernekleriydi.

Aynı site haberin manşetinde de "İstanbul'da 'gitmeyiz' eylemi" başlığını kullanarak, eylemi Suriyelilerin yaptığını ve "gitmiyoruz" mesajı verdikleri algısını oluşturmaya çalıştı.

Ancak söz konusu site, eylem alanında Suriyelilerin bulunmadığı bilgisini ise gizledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 136 TÜMÜ
  • Refarandum yapılsı 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli eli silah tutan herkes gitsin ülkesine.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    dışarı çıktığımda bazı garip olaylara şahit olmaya başladım,belki sizinde dikkatinizi çekmiştir.düne kadar asi bir tavır içinde olan Suriye lilerin bazıları çark etmiş,dün başka türlü davrananlar ülkeden kovulacakları korkusuna 90 derece dönüş yapmışlar. aaaaa bir baktım otobüste bayanlara yaşlılara yer vermeler,marketten öteberi alıp evine giden yaşlılara yardım edeyimmi deyip yükünü taşımalar.şaştım kaldım.
    Cevapla
  • Metehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Asabi fırtına61 kardeşim doğru söylüyorsun katılıyorum sana.Nasıl bakarsan öyle görürsün.Bir zamanlar bu topraklara muhacir olarak gelen kardeşlerimizden dahi bu Suriyelilerle ilgili hoş olmayacak açıklamalar duymak ne acı.
    Cevapla
  • Asabi fırtına61 4 yıl önce Şikayet Et
    Belki de onlar değişmemiştir de siz daha iyi bir gözle bakıp görmeyi başarmışsınızdır.
    Cevapla
  • bozok 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeliler misafir olabilir ama 5 milyon olmaz 100 bin olursa misafirdir ama 5 milyon olamaz. bir ülkenin siyasi kültürel ekonomik tüm yapısını etkileyecek bir muhacirlik göçmenlik olmaz olamaz. Almanyada 50 yıldır kaç göçmen var? bir yılda 5 milyon göçmen kabul et bir de avrupayla anlaş. olacak iş değil.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz bir bakışaçınız var, detaylara girmicem.
    Cevapla
  • Fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçaklardan her şey beklenir.
    Cevapla
  • Ramo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözcü provakasyonu ilk değil son değil. Devletimiz ne bekliyor anlamış değilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR