İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta? 11 Ağustos bayram namazı vakti

Sabah saatlerinde camileri dolduracak olan vatandaşlar İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı namazı saat kaçta? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saatleri belli oldu. İşte 11 Ağustos İstanbul, Ankara ve İzmir bayram namazı vakti...

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2019 10:04 GÜNCELLEME 10.08.2019 10:53 GÜNCEL
İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta? 11 Ağustos bayram namazı vakti
İstanbul, Ankara, İzmir bayram namazı saat kaçta? 11 Ağustos bayram namazı vakti

Bu yıl 11 Ağustos'ta başlayacak olan Kurban Bayramının heyecanı genç, yaşlı tüm vatandaşlar sarmaya başladı. Durumu olanlar kurban kesip ibadetlerini yerine getirecek durumu olmayanlar ise dağıtılan kurbanlardan nasiplerini alacak. Bu özel günün anlamını arttıran bir diğer unsur olan bayram namazı eda edilecek. Peki 2019 İstanbul, Ankara ve İzmir'de Kurban bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı 81'in bayram namazı vakitlerini duyurdu.

 

 

İstanbul bayram namazı sabah saat 06.47'de kılınacak

Ankara bayram namazı sabah saat 06.33'de kılınacak

 

 

İzmir'de bayram namazı sabah saat 06.58'de kılınacak

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

(-) Kurban Bayramı namazı 2 rekat ve 9 tekbir ile kılınır.

(-) Bayram namazı kesinlikle cemaat ve camide ile kılınır. (Evde yalnız başımıza bayram namazı kılmayız)

(-) Bayram namazı vacip olan bir namazdır.

(-) Bayram namazına niyet ederken zaten caminin içerisinde müezzin bizi niyetlendirir. "Niyet ettim ALLAH rızası için bayram namazını kılmaya, uydum hazıl olan imama" deriz.

(-) "Allahu Ekber" deriz ve ellerimizi bağlarız. İçimizden Sübhâneke suresini okuruz. "Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârakesmük ve teâlâ ceddük ve lâ ilâhe ğayrük."

(-) Suremizi okuduktan sonra, hep beraber imam ile birlikte "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (Bir) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (İki) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi bağlarız. İmam Fatiha ve Zamm-ı sureyi okur.

(-) Rükuyu ve secdeyi yapar iken rükuda ve secdede söylememiz gerek tesbihleri söyleriz.

(-) İkinci rekate kalktığımızda ellerimizi bağlarız. Biz sessiz kalırız ve imam efendi Fatiha ve Zamm-ı sureyi okur. Bu sureler okunduktan sonra hep beraber imamla birlikte "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (Bir) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (İki) "Allahu Ekber" diyerek ellerimizi yana salarız. (üç) Dördüncü tekbirin sonunda  "Allahu Ekber" diyerek rükuya varırız. Rükuda ve secdede söylememiz gerek tesbihleri söyleriz.

(-) Otururken "Ettehiyyatü, Allâhümme Salli & Barik ve Rabbena" surelerini okuruz.
Son olarak imam selam verir bizde imamla birlikte önce sağa "Esselamüaleyküm ve rahmetüllah" sonra sola "Esselamüaleyküm ve rahmetüllah" der ve namazı bitiririz.
Namazdan sonra camide hutbe okunur, o hutbeyide dinlemekte mükellefiz.